Haytalya Tarifi (Kilis)

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Tahminen beş bardak soğuk su
  • 1 yemek kaşığı gül suyu

Haytalya Tarifi (Kilis) Nasıl yapılır?

Bir kilo süte bir su bardağı su ekleyip, dört dolu yemek kaşığı nişasta ile karıştırarak pişirin.

Diğer yandan da tepsinin içini ıslatılıp haytalya hamurunu dökün ve soğumaya bırakın.

Derin bir kapta bir su bardağı toz şeker ile bir kilo kadar soğuk suyu karıştırarak eritin.

Dilerseniz bu aşamada gül suyu ekleyebilirsiniz.

Soğuyan haytalya tarifin küçük karelere bölüp şekerli suya atarak kaselere koyun.

Üzerine buz küplerinden atıp ya da buz kıracağında ufalayıp o şekilde buz ile servis edin.

Afiyet olsun…