Etli Patates Tandır Tarifi için tıklayın.
http://www.hayalimdekiyemekler.com/kolay-yemekler/etli-patates-tandir/
Etli Patates Tandır için Malzemeler
500 gr kırmızı et ( ben dana eti kullandım koyun etide olabilir )
12 veya 14 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 veya 3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
biraz pulbiber
biraz karabiber
biraz kekik
ve tuz
Etli Patates Tandır Nasıl yapılır
Eti büyük büyük doğrayın üzerine tuzu,sarımsağı,baharatları, sıvıyağı ekleyip iyice karıştırın düdüklüye koyun buzdolabında en az yarım saat dinlendirin ( benim zamanım olmadığı için fazla bekletmedim )
etli patates
Patatesleri ve soğanı soyup yıkayın ikiye kesin etin üzerine ilave edin iyice karıştırın ve etler altta patatesler üste gelecek şekilde ayarlayıp düdüklü tencereyi büyük ocağa alın kapağını kapatın önce yüksek ateşte düdüklü kaynamaya başlayıp ses çıkarmaya başlayınca ocağın altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin ocaktan alın
Düdüklü tencere soğuyup sesi kesilince ( buhar çıkışı kesildiğinde ) kapağını açıp sıcak sıcak servis yapın
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Etli Patates Tandır için Malzemeler
500 gr kırmızı et ( ben kuzu eti kullandım dana etide olabilir )
12 veya 14 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 veya 3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
biraz pulbiber
biraz karabiber
biraz kekik
ve tuz
Etli Patates Tandır Nasıl yapılır
Eti büyük büyük doğrayın üzerine tuzu,sarımsağı,baharatları, sıvıyağı ekleyip iyice karıştırın düdüklüye koyun buzdolabında en az yarım saat dinlendirin ( benim zamanım olmadığı için fazla bekletmedim )
Patatesleri ve soğanı soyup yıkayın ikiye kesin etin üzerine ilave edin iyice karıştırın ve etler altta patatesler üste gelecek şekilde ayarlayıp düdüklü tencereyi büyük ocağa alın kapağını kapatın önce yüksek ateşte düdüklü kaynamaya başlayıp ses çıkarmaya başlayınca ocağın altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin ocaktan alın
Düdüklü tencere soğuyup sesi kesilince ( buhar çıkışı kesildiğinde ) kapağını açıp sıcak sıcak servis yapın.
Ellerinize saglik cok güzel
cok lezzetli gorunuyo masallah
hiç cesaret edemedim etle patatesi aynı anda pişirmeye
Ellerinize sağlık pek nefis olmuş.Yemeklerimi senelerdir hep düdüklü tenceremde yaparım hem ekonomik hem çabık ve lezzetli oluyor.Teşekkürler selamlar 🙂
tadi nasil oluyor
etiniz kuzu etimi acaba. .
çok lezzetli
Bu aksam denedim cok lezzetli oldu. Tarifleriniz hem tam ölcülü hemde cok lezzetli. Harikasin Safiye abla
Cok harika gozukuyor Elinize saglik Hicmi su yokmadiniz? Duduklu patlamazmi? Ben casaret edimiyorum ki, Cok kiymetli ALMAN duduklu tancerem var. Sevgiler selamlar Danimarkadan.
Hiç su koymadinizmi
Ablacim tandir nerede ? Hayir guveçte comlekte bali yap
Normal et kullandım bişey olur mu
Eşim evde yok bende yapayım dedim söylenenleri aynen uyguladim etim yandı berbat oldu mutfak.
ya dudukluye su koymadan acmaya korkarim ama denemkte ustiyorum
Safiye Hn ayni tatifi tavukla deneyebilir miyiz ?
bunun neresi 5 dakika oldu?
Ellerine sağlık güzel oldu
Süpersin ablacımm
Vallahi hoş pratik tarif elinize Sağlık
Su koymuyoruz Demi Emin olmak istiyorum
Kesinlikle deneyin çok guzel oldu hatta baya suyu bile kaldı,mutlaka püf noktalarına dikkat edin, cok sagolun Safiye hanımcım.. Artık favori tarifim bu
20 dakikada dana eti mümkün değil pişmez. Ben en az 40 dakika pişiriyorum. Önceden marine etseniz dahi sert kalır.