Yapımı için malzemeler
- 20 adet hurma
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3,5 su bardağı süt
- Ceviz
Hurma uyutması tarifi Nasıl yapılır?
Hurmaları çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğrayın.
Nişastayı 1 su bardağı sütte güzelce karıştırıp eritin.
Kalan sütü tencerede ısıtıp kaynamadan hemen önce ocaktan alın.
Hurmaları süte ekleyip kapağı kapalı halde 2 saat kadar dinlendirin.
Bu sürenin sonunda bir el blender’ı yardımıyla hurmaları sütün içinde ezin.
İçine nişasta eklediğiniz sütü de tencereye ekleyip kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Tatlıyı kaselere bölüştürüp buzdolabında 1 saat kadar soğutun.
Üzerine dövülmüş ceviz serptiğiniz tatlınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Leave a Reply