Hurma uyutması tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 20 adet hurma
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3,5 su bardağı süt
  • Ceviz

Hurma uyutması tarifi Nasıl yapılır?

Hurmaları çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğrayın.

Nişastayı 1 su bardağı sütte güzelce karıştırıp eritin.

Kalan sütü tencerede ısıtıp kaynamadan hemen önce ocaktan alın.

Hurmaları süte ekleyip kapağı kapalı halde 2 saat kadar dinlendirin.

Bu sürenin sonunda bir el blender’ı yardımıyla hurmaları sütün içinde ezin.

İçine nişasta eklediğiniz sütü de tencereye ekleyip kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Tatlıyı kaselere bölüştürüp buzdolabında 1 saat kadar soğutun.

Üzerine dövülmüş ceviz serptiğiniz tatlınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…