icli köfte yapimi biraz zahmetli ama tadi her turlu zahmete deger
aslinda bende acemiyim bu icli kofteyi ikinci yapisim tat olarak mukemmel. icli kofte yapmanin puf noktasi cok ama cok iyi yogurmaktan gecer.iyi yogrulmayan icli kofte haslanmaya ve kizarmaya basladigi anda dagilir.onun icin iyi yogurun.
Ben sadece bize bir defa yetecek kadar kizartip geri kalanini kizartmadan firin tepsisine tek sira halinde yerlestirdim ustune folyo cekip buzlukta hepsi tamamen donana kadar beklettim.Hepsi donduktan sonra buzluk posetine koyup derin dondurucuya kaldırdım misafir geldiginde cok rahat oluyor sizede tavsiye ederim verdigim
MALZEMELER
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı irmik
- 3 su bardağı kaynamış su
- 2 corba kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- yeteri kadar tuz
İç harcı icin
- 500 gr kiyma
- yarım paket tereyağı
- 5 adet buyuk boy sogan
- 2 corba kasigi salca
- pulbiber
- karabiber
- 1 demet maydanoz
- Normalde kullanılmaz ama isteğe göre 2 diş sarımsak
- istege gore 1 su bardagi ceviz (ben kullandim)
- ve tuz
kizartmak icin
- bol siviyag
İçli köfte nasıl yapılır
Dış harcı için Köftelik bulgur ve irmiği karıştırın tuzu ilave edin,
icli köfte hamurunuz olduktan sonra yumurta büyüklüğünde parcalar alıp once elinizle yuvarlayın sonra bas parmağınızı veya ikinci parmağınızı hamurun icine koyup buyuk bir cukur açın icine hazrlamiş oldugunuz harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ( ben soğuyan iç malzemesine şekil verip içine yerleştirdim ) daha az veya daha fazlada olabilir hamurunuzun inceliğine göre degişir çok bastırmadan koyup elinizle içli köfteyi actığınız taraftan kapatın resimde görüldüğü gibi uzunlamasına sekil verin.Ve elinize yapışmasın şekli daha düzgün olsun diye arada elinizi ıslatmayı unutmayın 🙂
MAŞALLAH. Ne kadar güzel gözüküyor . ellerinize sağlık.
Çok teşekkürler Nursevin hanım
dış harcına kıyma koymasak olurmu
Dış harcta kıyma yazmıyor sanırım
elinize sağlık çok güzel ama dış harcına kıyma koymasak aynı ölçülerimi uygulamak gerekir yine teşekürler
Kızartmak için yağ ve yumurta demişsiniz yumurtayı nasıl kullanıyorsunuz
Yumurta isteğe göre daha çabuk kızarması önce yumurtaya bulayıp sonra kızartıyoruz
Dondurucu çiğ mi yoksa pişirip mi koyuyoruz harika görünüyor
çiğ olarak koyuyorum 🙂
Köftesine un yumurta yazılmamış kızartırken çatlamadımı acaba?
hayır hiç çatlama olmuyor
Yarım paket tereyağı semişsiniz de hangi tarım paket 125 gram mı yani
evet 125 gr
bu kadar güzel ve ayrıntlı anlatılanı ilk defa gördüm çok beğendim mutlaka deneyeceğim ellerinize emeklerinize sağlık… bu arada sizi hergün takip ediyorum her tarifiniz birbirinden güzeller……
Çok teşekkürler 🙂
İçli köfteye sarmısak konmaz . .Ayrıca içine de dışınada kimyon çok yakışıyor. .
Damak zevki konmaz diye birsey yoktur. Bende koyuyorum yiyen herkes çok begeniyor…
İçli köfte siparisi vermem için nasıl bir uygulamanız var teşekkür
Cok guzel bir video olmus ellerinize saglik bu arada Icli koftenin dagilmasi ve hamuru oyarken catlamasinin sebebi nedir bilgilendirirmisiniz ?
Harikasınız.. Görüntü süper, eminim tadı da öyledir.. ?
Merhaba ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Kızartma işlemini başlamadan direkt yapıyoruz değil mi
COX GOZEL GORSENIR ELLERINIZE SAGLIQ.IC HARCI ICIN PATATES OLURMU
Mükemmel görünüyorlar. Ellerinize sağlık Safiye Hanım
safiye hanım elinize emeğinize sağlık anlatımınız çok güzel.
Çok teşekkürler 🙂
Merhaba safiye hanim ellerinize saglik anlatiminiz cok guzel olmus bu ölçülerde kac adet cikiyo aacaba birde bu ölçülerin yarusini kullanarakta yapsak olurmu
Merhaba Normalde en az 24 tane çıkar ama yapan kişinin marifetine kalmış ne kadar ince olursa o kadar çok çıkar ve evet yarım ölçü yapabilirsiniz.
Harikasınız
Safiye hanim oncelikle coooook tesekkur ediyorum size tarifinizi denedim sonuc mukemmel :)) simdiye kadar cok icli kofte tarifi denedim ama istedigim gibi olmamisti hic biri..Cok guzel oldu tam anlattiginiz gibi yaptim,birakin dagilmayi en ufak catlak bile olmadi :)) hanimlaaarr bu tarif kesin mutlaka yapin ??
Beğendiğinize çok sevindim bu güzel yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim 🙂
Hatice hanım ne mutlu size…ben beceremedim. Kızartırken dağılmadı ama istediğim lezzet de olmadı. Sanırım suyu fazla geldi Bulgurun. ..
Ben bu içli köfteyi beceremedim galiba.çok cıvıl oldu.hamur parcalandı. Un koydum sonra …ama olmadı işte?
Ben beceremiyorum bir turlu. .
Bu içki köfte de benim yanlış yaptığım bir seyler var.halbu ki diğer rariflerinizi de yapıyorum. Onlar cok guzel oluyor. Tesekkür ederim bu güzel tarihler için….elinize sağlık. ..Kıbrıs tatlısı ve Mini pizzalarim harika oluyor. ..ama içli köfte yi yapamadım…
Merhaba,
Ic harcini bi gece önceden buzdolabinda mi bekletmemiz gerk
Bende ilk defa yapacagım ama çok tarif var yumurta var genelde hamurunda un falan sizde yok acaba tutturabilirmiyim
Emin olun yapabilirsiniz bende şimdiye kadar yumurtayla unla olanları çok demedim ama maalesef hiç biri bu tarifteki kadar sağlam olmadı.
daha önce başka içli köfte tarifleri denemiş beğenmemiştim
2 senedir sizin tarifleriniz sayesinde mutfağı sevdim ve sevdiklerimi mutlu ediyorum
artık bu tarifi de yüzümün akıyla yapınca sitenize üye olup teşekkür etmek istedim safiye hanım Allah sizden razı olsun
Bu güzel yorumunuz beni çok mutlu etti Rabbim Cümlemizden razı olsun 🙂
Kaç adet çıkıyor bu malzemeden
Çok güzel gözüküyor safiye hanım bnde yapmayı düşünüyorum sitenize yeni üye oldum sizin bütün tariflerini yapıyorum hepsi çok mükemmel elinize kolunuza sağlık…
Çok teşekkürler 🙂
Buzluktan çıkan içli köfteyi direk kızgın yağın içine mi atacağız yoksa buzu çözüp atacağım..
Merhaba, buzluktan çıkan içli köfteyi direk kızgın yağın içine atacakmiyiz yoksa çözüp te atacağım..
Merhaba ben biraz bekletiyorum ama tam erimeden kızartıyorum 🙂
Sisin tarifinizdeki gibi içli köfte hamurunu tuttuk ama çok cıvık pogca hamuru gibi oldu nasıl düzeltebilirim
Merhaba hamurunu yaptım ama cıvık oldu tutturamıyorum hamuru..
İç kısmı sorunsuz çok güzel oldu
Vallahi şimdi cevap yazabilirseniz çok sevineceğim…
Un koyun
içli köfte tarifi gercekten guzel olmus tesekkürler.
Arkadaşlar buzluktan çıkardığınız şoklu İÇLİ KÖFTE leri hemen kızgın yağın içine atınca 1 dakika çevirmeden kısık ateşle kızartınız ki içide ısınmaya başlasın,sonra metal olmayan ve köfteleri darbelemeden kızarmış kısmını çevirin 6_7 dakika kızarmış olur
Haşlama yapmak için dondurulmuş içli köfteyi direk buzluktan çıkarıp mı haşlamak gerekir çözülmesini beklemek mi gerekir acaba?
Donmuş içli köfteyi önce erimesini beklemek lazım yoksa donmuş olduğu için çatlayabilir.
Başarılı bir tarif olmuş
beğendim teşekkürler