İçli Köfte Tarifi – Gefüllte Bulgurköfte

İçli Köfte Tarifi – Gefüllte Bulgurköfte

Merhaba Arkadaslar

Vakit gecmeden hemen Icli Köfte Tarifimizi burayada ekleyeyim dedim :)) Cok birikince bu seferde kafam karisiyor.Simdi Youtubeye ekledigimin ertesi gün sitemizede eklicem Tarifleri :)) Tarifimizden bahsetmek istiyorum.Seneler seneler önce bir Icli Köfte Tarifi daha yapmistim ama birsürü malzemesi vardi ve hamurun kivamini tutturmaktada zorlaniyordu Takipcilerimiz.Dedimki bunun daha kolay bir sistemi olmali :)) Hemen arastirmaya gectim ve hem cok kolay hemde cok Lezzetli bir Icli Köfte Tarifi yaptim sizlere Dostlar.Bu Tarifi Cocuklar bile kolaylikla yapabilir 🙂 Okadar garantili bir Tariftir 🙂 Haydin hemen Tarifimize gecelim.

Kıymalı İç Harç için gerekenler :

  • 250 gr Kıyma
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • 2 tane ince doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı Biber Salçası
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Kırmızı acı Pulbiber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 ince demek ince kıyılmış Maydanoz

Köfte için gerekenler :

  • 1 su bardağı köftelik ince Bulgur
  • 1 su bardağı Irmik
  • 1.5 su bardağı kaynamış Su
  • 1 yemek kaşığı Biber Salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı Tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı acı Pulbiber
  • 1 tane Yumurta

Kızartmak için :

  • 1 litre Sıvıyağ

Yapılışı :

  • Kıymalı iç harcı için Tavamıza Kıymamızı ve yarım çay bardağı suyumuzu katıp kavuralım.
  • Kavrulan kıymanın içine tereyağı ve küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Sonrasında geri kalan malzemeleride katıp iyice karıştıralım ve kıymalı harcımızı soğuması için kenara kaldıralım.
  • İç harcımız soğurken gelin bizlerde Bulgurlu köfte harcımızı hazırlayalım.
  • Yoğurma kabımızın içine bulgur,irmik,kaynamış su ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
  • Sonra üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim.
  • Dinlendikten sonra üzerine salçamızı,kırmızı acil pulbiber ve kırmızı tatlı toz biberimizi ekleyip yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz bulgurlu iç harcımızın içine son olarak yumurtamızıda ekleyelim ve son bir kez daha yoğuralım.
  • Şimdi Köfteleri yapma zamanı.
  • Elimizi su ile ıslatıp bulgurlu iç harçtan mandalina büyüklüğünde bir parça kopartıp yuvarlayalım.
  • Yine elimizi ıslatıp baş kısmına delik açalım ve parmağımız ile o deliği bastırıp çevirerek inceltelim.
  • Kenar kısımlarını inceltebildiğimiz kadar inceltelim Dostlar.
  • Derin bir çanak şekli oluşmalı.
  • İçine kıymalı iç harçtan doldurup ağzını kapatalım ve elimizle yuvarlayıp limon şekli verelim.
  • İsteyenelr limon şekli verebilir istemeyenler ise kolayına kaçıp sadece top gibi yuvarlayabilirler.
  • Köftelerimizin içini doldurup yuvarladıktan sonra tavamıza sıvıyağ doldurup kızdıralım.
  • Kızgın yağın içine köftelerimizi dizip önlü arkalı kızartalım.
  • Güzelce kızaran köfteleri servis tabağına alıp afiyetle tüketebilirsiniz Arkadaşlar.

Afiyet Olsun

İçli Köfte Resimleri

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi11-00310

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi12-00210

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi13-00110

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi14-00110

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi-01110

 

Tarifin Resimleri icin

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi10-00110

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi9-00210

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi8-00310

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi7-00410

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi6-00510

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi5-00610

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi4-00710

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi3-00810

leylaileyemeksaatiicli-kofte-tarifi1-01010

Gefüllte Bulgurköfte

Zutaten für die Hackfleischfüllung:

  • 250gr Hackfleisch
  • 1EL Butter
  • 2 fein gehackte Zwiebeln
  • 1EL Paprikamark
  • 1/2 TL Pfeffer
  • 1/2 TL scharfe Paprikaflocken
  • 2 geriebene Knoblauchzehen
  • 1TL Salz
  • 1 kleines Bund fein gehackte Petersilie

 

Zutaten für die Bulgurköfte:

  • 200gr feine Weizengrütze (Bulgur)
  • 200gr Gries
  • 300ml kochendes Wasser
  • 1EL Paprikamark
  • 1TL Paprikapulver
  • 1TL Salz
  • 1TL scharfe Paprikaflocken
  • 1 Ei
  • 1 Liter Öl zum frittieren

Zubereitung:

  • Für die Hackfleischfüllung das Hackfleisch mit etwas Wasser in der Pfanne schmoren.
  • Butter und die gehackten Zwiebeln zum geschmorten Hackfleisch geben und weiter schmoren lassen.
  • Dann die restlichen Zutaten hinzufügen, umrühren und zum Abkühlen beiseite stellen.
  • Während die Füllung abkühlt bereiten wir die Bulgurköftemasse zu.
  • Dazu den Bulgur, Gries, Salz und das kochende Wasser in einer Schüssel kurz zusammenrühren und anschließend zugedeckt 10-15 Minuten ruhen lassen.
  • Dann das Paprikamark und die Gewürze dazugeben und mit den Händen vermengen.
  • Zum Schluss noch das Ei zur Masse geben und nochmals vermengen.
  • Zum formen der Köfte die Hände anfeuchten, mandarinengroße Stücke abreißen und rollen.
  • Die Hände wieder anfeuchten und ein Loch in die Oberseite drücken.
  • Die Köfte drehen und dabei das Loch mit den Fingern weiter vergrößern.
  • Die Seiten sollten so dünn wie möglich werden.
  • Die Form sollte am Ende einem tiefen Schüssel ähneln.
  • Die Bulgurköfte mit der vorbereiteten Hackfleischmasse befüllen, schließen und zu einer Zitrone formen.
  • Wer möchte kann sie auch rund lassen.
  • Wenn alle Köfte gefüllt sind 1 Liter Öl in der Pfanne erhitzen und die Köfte von beiden
  • Seiten goldbraun frittieren.

Guten Appetit!