İçli Köfte Tarifi – Gefüllte Bulgurköfte
Merhaba Arkadaslar
Vakit gecmeden hemen Icli Köfte Tarifimizi burayada ekleyeyim dedim :)) Cok birikince bu seferde kafam karisiyor.Simdi Youtubeye ekledigimin ertesi gün sitemizede eklicem Tarifleri :)) Tarifimizden bahsetmek istiyorum.Seneler seneler önce bir Icli Köfte Tarifi daha yapmistim ama birsürü malzemesi vardi ve hamurun kivamini tutturmaktada zorlaniyordu Takipcilerimiz.Dedimki bunun daha kolay bir sistemi olmali :)) Hemen arastirmaya gectim ve hem cok kolay hemde cok Lezzetli bir Icli Köfte Tarifi yaptim sizlere Dostlar.Bu Tarifi Cocuklar bile kolaylikla yapabilir 🙂 Okadar garantili bir Tariftir 🙂 Haydin hemen Tarifimize gecelim.
Kıymalı İç Harç için gerekenler :
- 250 gr Kıyma
- 1 yemek kaşığı Tereyağı
- 2 tane ince doğranmış kuru soğan
- 1 yemek kaşığı Biber Salçası
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 1 çay kaşığı Kırmızı acı Pulbiber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 1 ince demek ince kıyılmış Maydanoz
Köfte için gerekenler :
- 1 su bardağı köftelik ince Bulgur
- 1 su bardağı Irmik
- 1.5 su bardağı kaynamış Su
- 1 yemek kaşığı Biber Salçası
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı Tozbiber
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 1 tatlı kaşığı Kırmızı acı Pulbiber
- 1 tane Yumurta
Kızartmak için :
- 1 litre Sıvıyağ
Yapılışı :
- Kıymalı iç harcı için Tavamıza Kıymamızı ve yarım çay bardağı suyumuzu katıp kavuralım.
- Kavrulan kıymanın içine tereyağı ve küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sonrasında geri kalan malzemeleride katıp iyice karıştıralım ve kıymalı harcımızı soğuması için kenara kaldıralım.
- İç harcımız soğurken gelin bizlerde Bulgurlu köfte harcımızı hazırlayalım.
- Yoğurma kabımızın içine bulgur,irmik,kaynamış su ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
- Sonra üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra üzerine salçamızı,kırmızı acil pulbiber ve kırmızı tatlı toz biberimizi ekleyip yoğuralım.
- Yoğurduğumuz bulgurlu iç harcımızın içine son olarak yumurtamızıda ekleyelim ve son bir kez daha yoğuralım.
- Şimdi Köfteleri yapma zamanı.
- Elimizi su ile ıslatıp bulgurlu iç harçtan mandalina büyüklüğünde bir parça kopartıp yuvarlayalım.
- Yine elimizi ıslatıp baş kısmına delik açalım ve parmağımız ile o deliği bastırıp çevirerek inceltelim.
- Kenar kısımlarını inceltebildiğimiz kadar inceltelim Dostlar.
- Derin bir çanak şekli oluşmalı.
- İçine kıymalı iç harçtan doldurup ağzını kapatalım ve elimizle yuvarlayıp limon şekli verelim.
- İsteyenelr limon şekli verebilir istemeyenler ise kolayına kaçıp sadece top gibi yuvarlayabilirler.
- Köftelerimizin içini doldurup yuvarladıktan sonra tavamıza sıvıyağ doldurup kızdıralım.
- Kızgın yağın içine köftelerimizi dizip önlü arkalı kızartalım.
- Güzelce kızaran köfteleri servis tabağına alıp afiyetle tüketebilirsiniz Arkadaşlar.
Afiyet Olsun
İçli Köfte Resimleri
Tarifin Resimleri icin
Gefüllte Bulgurköfte
Zutaten für die Hackfleischfüllung:
- 250gr Hackfleisch
- 1EL Butter
- 2 fein gehackte Zwiebeln
- 1EL Paprikamark
- 1/2 TL Pfeffer
- 1/2 TL scharfe Paprikaflocken
- 2 geriebene Knoblauchzehen
- 1TL Salz
- 1 kleines Bund fein gehackte Petersilie
Zutaten für die Bulgurköfte:
- 200gr feine Weizengrütze (Bulgur)
- 200gr Gries
- 300ml kochendes Wasser
- 1EL Paprikamark
- 1TL Paprikapulver
- 1TL Salz
- 1TL scharfe Paprikaflocken
- 1 Ei
- 1 Liter Öl zum frittieren
Zubereitung:
- Für die Hackfleischfüllung das Hackfleisch mit etwas Wasser in der Pfanne schmoren.
- Butter und die gehackten Zwiebeln zum geschmorten Hackfleisch geben und weiter schmoren lassen.
- Dann die restlichen Zutaten hinzufügen, umrühren und zum Abkühlen beiseite stellen.
- Während die Füllung abkühlt bereiten wir die Bulgurköftemasse zu.
- Dazu den Bulgur, Gries, Salz und das kochende Wasser in einer Schüssel kurz zusammenrühren und anschließend zugedeckt 10-15 Minuten ruhen lassen.
- Dann das Paprikamark und die Gewürze dazugeben und mit den Händen vermengen.
- Zum Schluss noch das Ei zur Masse geben und nochmals vermengen.
- Zum formen der Köfte die Hände anfeuchten, mandarinengroße Stücke abreißen und rollen.
- Die Hände wieder anfeuchten und ein Loch in die Oberseite drücken.
- Die Köfte drehen und dabei das Loch mit den Fingern weiter vergrößern.
- Die Seiten sollten so dünn wie möglich werden.
- Die Form sollte am Ende einem tiefen Schüssel ähneln.
- Die Bulgurköfte mit der vorbereiteten Hackfleischmasse befüllen, schließen und zu einer Zitrone formen.
- Wer möchte kann sie auch rund lassen.
- Wenn alle Köfte gefüllt sind 1 Liter Öl in der Pfanne erhitzen und die Köfte von beiden
- Seiten goldbraun frittieren.
Guten Appetit!
Abla en sevdigim icli köfteydi ve yapamiyordum burda bi abla var 1 euroya satiyordu tanesini bikere onla yaptim ama yaparken hep yirtiliyordu o yaparken hic bisey olmuyodu ? herneyse Allah razi olsun bi denemelik yaptim oldu hemen tekrar yaptim ici artmisdi fazla yapmisdim cünki vee tadii sahaneee cok kolay incecikk yirtilmadiii yapip hemen misafir olarak annemleri cagirdim.. kizimm bu ne kadar lezzetli olmus ferizeninkinden daha güzel dediler ??
Ben yapıyorum fazladan ve çigden donduruyorum ama buzluktan çıkanlar kızartırken çatliyor neden öyle oluyorki
Buzlukta. Çıkarttıklarınızı yaaa atmadan yine sıkın ozamn. Çatlama olmuyor arkadaşımın başına gelmiş onunda hep tavasına yapışmıştı
Leyla hanım kızarmasak da haşlasak nasıl olur haşlamak için öneriniz nedir?
Leyla abla bende yaptım çok güzeldi yslnız yumuşak oldu benimkiler çıtır olmadı neden acaba
Leyla hanim oncelikle cok tesekkur ederim…cok sevdigim fakat bir turlu cesaret edemedigim bi tarifi sayenizde yaptim…hemde cok guzel oldu….Allah razi olsun…yayinladiginiz videolari zevkle takip ediyorum
Tariflerinizi cok beğeniyorum ellerinizede saglik lakin kadar cok reklam varki tarifi görmenin imkanı yok bu kadar abartilmamali…artık sayfanıza girmek zevk vermiyor.
Ellerinize sağlık ?
bu tarifi yaptım çok güzel oldu ellerine sağlık leyla abla
Çok lezzetli görünüyo en kısa zamanda ben deneyeceğim
Olsa da yesek ?❤ elinize sağlık ??????
Ellerinize sağlık ?
en sevdiğimiz tariflerden …