Misafir sofrasına Özellikle iftar sofrasına çok yakışacak bir o kadar lezzetli ve yapımı çok kolay Hünkar beğendiyi yapmanızı tavsiye ederim ☺️
Yıllar önce wep sayfamda hünkar beğendi tarifini paylaşmıştım ama bu defa sizler için YouTube kanalımda paylaştım İnşallah sizlerde yaptıktan sonra çok memnun kalırsınız,
İster misafir davetlerinize ister iftar masasına veya kendinize gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Lezzetine garanti veriyorum ☺️👍
Bu arada küçük not olarak eklemek istiyorum videoyu lütfen detaylıca izleyin çünkü sorduğunuz bütün soruların cevabı orada var.
Hünkar beğendi tarifimde ben kuzu eti kullandım ama isteyen tavuk eti, hindi eti, kıyma veya dana eti kullanabilir ama eğer dana eti kullanacaksanız mutlaka önceden güzelce haşlayın sonra kullanın Çünkü dana eti kuzu etine oranla daha geç pişer, hepsinin lezzeti de yerinde olur konuda içiniz rahat olsun ☺️❤️
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
Hünkar beğendi için malzemeler
üç veya dört adet patlıcan
iç malzemeleri için
500 gr kuzu eti
3 çorba kaşığı sıvayağı
1 adet kırmızı biber
1 corba kaşığı salça
biraz karabiber
biraz pulbiber
kekik
ve tuz
Beğendisi için
75 gr tereyağ isteğe göre yarım çay bardağı sıvı yağı- zeytin yağı
1 tepeleme çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt ( Kıvamına göre çok az ilave edebilirsiniz )
1 çay kaşığı tuz
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
ve çok az karabiber
beğendinin üzerine dökmek için
1,5 tatlı kaşıgı tereyağı
cok az pulbiber
Hazırlanışı
resimli Hünkar Beğendi tarifi
Patlıcanları ocağın üzerinde veya fırında tamamen yumuşayana kadar közleyin Közlemiş oldunuz patlıcanları soyup kabuklarından arındırmak için bir defa yıkayın ve küp küp kesin
et sosu için etleri kuşbaşı doğrayıp sıvıyağı tencereye alıp kızdırın etti üzerine alın, et suyu çekip kızarmaya başlayınca, üzerine önce soğanı sonra kırmızı biberi ekleyin arada karıştırarak kavurmaya devam edin sonra salçasını baharatını ve tuzunu ilave edip iyice karıştırıp bir kac dakika daha pisirip ocaktan alın
beğendi için sıvıyağı tencereye alın biraz kızdırıp üzerine unu dökün unun rengi hafif Sararana kadar kavurun daha sonra iki bardak sütü ilave edip topaklanma olmasın diye hızlı bir şekilde karıştırın kaynamaya başladığı anda patlıcanları ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin 5 dakika daha patlıcanlarla beraber pişirip ocaktan alın beğendinin içine kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın kaşar peyniri tamamen eridikten sonra servis tabağına alın
eti patlıcani beğendinın üzerine dökün daha sonra tereyağını biraz pulbiberle kızdırın ve etli beğendinin üzerine döküp sıcak sıcak servis yapın isterseniz misafirlerimiz gelmeden fırına dayanıklı bir servis tabağına koyun servis yapacağınız zaman fırında ısıttıktan sonra servis yapabilirsiniz
afiyet olsun
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
❤❤❤❤❤
❤❤❤
❤️
Ellerine sağlık
Cevap vermeye tenezzül etmiyorsunuz. Aboneliğimi iptal ettim.
Osmanlı nin bir yemeği.
Cook lezzetli görünüyor elinize sağlık:)
❤
Patlıcanı kolay soymak için sıcakken poşete koyup bekleyin soğuyunca poşetten çıkarıp soyun iki saniyede soyulur
❤❤❤❤❤
Ellerinize emeğinize sağlık ayrıca tabağınızda çok güzel
Sizi cox bayandim . Bazi sozlari bawa duwmuram,ama cox oyrandim sizdan. San-Peterbuq.
Merhaba deyerli Turk kardeshlerim. Lutfen yenice acmish oldugum kanalima abune olmakla bene destek olmanizi rica ederim. Onceden teshekkurler.Ellerinize salik.
Elinize sağlık çok güzel oldu ❤❤❤
❣️
❤️
<3
cok guzrl olmus
❤❤❤
♥️
❤
Bide patlicanlari konserve yapsam sonra bu tarife yapsam olur mu
Safiye hanım öncelikle emeğinize sağlık. Ben büyüdüğüm coğrafyadan dolayı erkeklerin mutfakla fazla ilgilenmediği bir gelenekten geliyorum fakat sizin videolarınızı izledikçe yemek yapma kabiliyetimi geliştirdim hattâ öyleki izinli günlerimde yemeklerin yapılması bana kalıyor. Bu durum hernekadar yakın çevremde yadırgansada eşim hâlinden gayet memnun. Yanı birçok ailenin pekişmesine vesile oluyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Başarılarınızın devamını dilerim.
Dana etiyle yapınca normal sudami haslicaz abla sonra yagsini soganini vs. Koyup kavurcakmiyiz
❤️
❤❤❤❤
Harika ❤❤❤❤❤
❤
❤️
Çok güzel görünüyor.Teşekkür ederiz.Ellerinize,emeğinize sağlık.
Yeni tariflerinizde görüşmek üzere.
Allah'a emanet olun.
❤
harika oldu canım ellerine sağlık