Yapımı çok basit ve az malzeme ile iftara ister kendinize ister misafirlerinize çok lezzetli Fırında Patlıcan kebabı tarifi yapın.
Evde yapabileceğimiz Fırında Patlıcan kebabı çok lezzetlidir ön kızartma gerekmez,fırında kesinlikle çok iyi pişiyor bu konuda hiç şüpheniz olmasın.
Küçük not: Orjinal patlıcan kebabının köftesine hiç bir şey kullanılmaz yağlı kuzu kıymasına sadece tuz kullanılarak ya taş fırında yada mangalda patlıcan kebabları pişirilir benim yaptığım ise ev tipi biraz daha ekonomik köfteyi bereketlendirmek için kullandığım bir tariftir 🙂 oldukçada lezzetli oluyor 🙂
Fırında Patlıcan Kebabı için Malzemeler
3 adet patlıcan
Köftesi için Malzemeler
500 gr kıyma
bir su bardağı galeta unu
Bir adet kuru soğan (Rendelenmiş)
2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Sosu için
50  gr tereyağı
yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
Biraz pul biber
Biraz karabiber
1 çorba kaşığı salça
Biraz tuz
Fırında Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır
Patlıcanları soymadan i̇stediğiniz kalınlıkta dilimlere kesin ( acısı çıksın diye 20 dk tuzlu suda bekletin)
Köftesi için olan bütün malzemelerin hepsini karıştırıp İyice yoğurun.
Orta boy borcama bir köfte bir patlıcan sıralı şekilde dizin. Borcamın boş kalan kısmına dilimlenmiş domates biber i̇lave edebilirsiniz.
Sosu için sıvıyağ ve tereyağı tavaya alın salçayı ilave edip biraz kavurun baharatlarını tuzunu ve suyu ilave ettikten sonra patlıcan kebabı üzerine dökün.
Patlıcan kebabının  üzerini fırın poşetiyle kapatın, önceden satılmış 200 ° fırında(30 dk kadar) pişirin daha sonra üzerindeki fırın poşetini çıkartın ve patlıcanlar güzelce kızarana  kadar pişirme işlemine devam edin.
Patlıcan kebabı geçtikten sonra fırını kapatın 15 dk kadar dinlendirin veve servis yapın.
Afiyet olsun.
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg

					











									
Çok güzel duruyor gerçekten de ellerinize sağlık :))
❤
❤
Niye benim firina sürdüğüm patlıcanlar kararıyor
Şöyle nar gibi kızarmış olmuyor
❤️❤️❤️
Tepsi kebabı masasından kalkıp bunu görmek biraz değişik oldu. Sizde söylemişsiniz etime bişey katolmaz diye ama şunu belirtmeden geçemiyeceğim. Patlıcanı o kadar ince doğrarsanız o kıyma yetmez zaten. Birde üzerine salçalı su yerine sadece tereyağı koyun ve evdeki fırında değilde taş fırında pişirin yanında lavaşla varya off tadından yenmez.
Ellerinize sağlık. Teşekkürler
abla beni evlatlık olarak alabilirsiniz günde 2 öğün yemek felan
❤️
2 sene önceki video bu
❤️
please write the ingredients in Arabic Or in french
Urfalilar kazan kebabı diyoruz
Çok begendim o yuzden kalbi bol tuttum
çok güzel ekonomik olmuş ❤❤ elerine sağlık
emeğinize sağlık… sizden ricam barbekü sosu çekip yayınlarmısınız ?
Arkadasim patlican kebapi o sekil olmaz!
Patlicanlari önce kizartman gerekirdi bu şekilde pismiyor lar
❤
Fırında üzerine bir şey kapatmak zorunda mıyız yani şu an evimde ne fırın poşeti ne de yağlı kağıt var!
Harika görünüyor.ellerinize sağlık
Aha bu bizim tepsi kebabı
3.35'te o tabak nasıl döndü kendi kendine?
Çok merak ettim :))