İKİ FARKLI BOYUTTA MANTI TARİFİ / SİZLER HANGİSİNİ TERCİH EDERSİNİZ ?

İKİ FARKLI BOYUTTA MANTI TARİFİ / SİZLER HANGİSİNİ TERCİH EDERSİNİZ ?

Merhaba Arkadaşlar bu gün sizlere iki farklı boyutta mantı tarifi vereceğim. Bizler büyük boyutta yaparız , peki sizler hangisini tercih edersiniz. Haydi yorumda sohbet edelim.

 

Malzemeler :

  • 1 su bardağı Su
  • 3 tane Yumurta
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 5 su bardağı dolusu Un

 

İç Malzemesi için :

  • 500 gr Kıyma
  • 2 tane rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı Pul biber

 

Üstüne Dökmek için :

  • Tereyağında kızdırılmış Kırmızı Toz biber
  • Sarımsaklı Yoğurt

 

Yapılışı :

 

  • Yoğurma kabımızın içerisine un hariç geri kalan tüm malzemeyi alıp karıştıralım.
  • Un unu da ilave edip sert bir hamur olana kadar yoğuralım ve yarım saat hamurumuzu dinlendirelim.
  • İç malzemelerimiz için karıştırma kabımızın içerisine rendelenmiş soğan, kıyma ve Baharatları alıp karıştıralım.
  • Hamurumuzu dört bezeye ayırıp yufka gibi açalım.
  • Kare şeklinde kesip içine kıyma harcı koyalım ve dört ucundan tutup kapatalım.
  • Biz bu şekilde yapıp buzlukta önce dondurarak şoklanmasını sağlarız.
  • Sonra poşetlere koyup yine buzluğa atarız.
  • Pişirmek içine Tenceremizin içerisine bolca su koyup üzerine tuz ilave edip kaynatalım.
  • Kaynayan suyumuzun içerisine mantılarımızı atıp haşlayalım.
  • Haşlanmış mantılarımızı suyunu süzdürüp servis tabağımıza alalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı biber dökerek servis edelim

Afiyet olsun