İncirli pasta tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 35 adet pötibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 20 adet incir

İncirli pasta tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak pötibör bisküvileri un haline getirip, kakao ve tarçınla karıştırın. Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağını 2 yemek kaşığı soğuk suyla çırpın. İlk hazırladığınız karışıma tereyağını ekleyerek biraz daha karıştırın ve kalıba elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin.

Bu arada vanilyalı pudingi paketin üzerindeki tariften 1 bardak eksik sütle pişirip miksere alın. Ilınana kadar çırpın ve küçük küçük doğradığınız 6 adet inciri içine ekleyin.

Buzdolabında bekleyen tartın üzerine incirli muhallebiyi güzelce yayın. Pastanın üst kısmını da incirle süsleyerek tekrar buzdolabına alın. 2 saat beklettikten sonra servise sunabilirsiniz.