Irmik Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi

Irmik Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi

Hayırlı günler Arkadaşlar

Bugün sizlere çok cici bir Tarif vermek istiyorum.Bu tatlımız misafirlerim tarafından çok beğenilmişti.İnanıyorumki sizlere yapınca çok beğeniceksiniz 🙂 Şerbetli tatlı ve utlu taltı bir araya gelince harika bir lezzet ortaya çıkıyor.

Kemal Paşa Tatlısı için gerekenler :

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 paket Kemal paşa kurabiyesi

Muhallebisi için gerekenler :

  • 1 litre süt
  • 13 yemek kaşığı ırmık
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr Krema ( Schlağsahne )
  • 2 Paket aromasi için vanilya

Yapılışı :

  • Kemalpaşa Tatlımızı pişirmek için tencereye 4 su bardağı su ve 4 su bardağı şeker alıp karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca içine kemalpaşa kurabiyelerini dökelim ve ocağın ayarını biraz kısalım.
  • 15 dakika pişen ve iyice şerbetini çeken tatlımızı süzgeç yardımı ile alıp çatalla ezelim.
  • Muhallebisi için tenceremize sırası ile tüm malzemeleri koyup çırparak altını yakmadan muhallebimizi pişirelim.
  • Ezdiğimiz Kemal Paşa tatlılarını yıkanmış silikon kalıplara birer kaşık koyalım ve üzerine sıcak muhallebi dökelim.
  • Tüm kalıpları bu şekilde dolduralım.
  • Tatlılarımızı soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  • Soğuyan tatlıları ters çevirip çıkartalım ve sunum tabağına alıp üzerine antep fıstığı serpiştirip afiyetle tüketelim 🙂

Afiyet olsun

Irmik Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi

leylaileyemeksaatimuhallebili-kemal-pasa-tatlisi-00110

leylaileyemeksaatimuhallebili-kemal-pasa-tatlisi1-00210

leylaileyemeksaatimuhallebili-kemal-pasa-tatlisi5-00410

leylaileyemeksaatimuhallebili-kemal-pasa-tatlisi4-00310

leylaileyemeksaatimuhallebili-kemal-pasa-tatlisi3-00210

leylaileyemeksaatimuhallebili-kemal-pasa-tatlisi2-00110