Yapımı için malzemeler
- 1 demet ısırgan otu
- 1 su bardağı ceviz içi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 veya 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- 3 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
Isırgan otlu pesto sosu tarifi Nasıl yapılır?
Isırgan otunu işlemeye başlamadan önce elinize mutlaka bir eldiven giyin.
Körpe yaprakları ayıklayıp bir kaseye alın.
Üzerine tuz ekleyip elinizle birkaç dakika ovalayarak yumuşamasını sağlayın.
Isırgan otlarını yıkayıp sularını süzün.
Yıkadığınız ısırgan otu ile beraber sarımsak, karabiber, ceviz ve tuzu robottan geçirin.
Ardından zeytinyağını da ilave edin.
En son parmesan peyniri de ekleyin. Güzelce karıştıktan sonra da cam bir kavanoza alın.
Leave a Reply