İşkembe Dolması ( Kibe ) Tarifine wep sayfamızdan da bakabilirsiniz 🙂
http://www.hayalimdekiyemekler.com/kofteler-ve-dolmalar/iskembe-dolmasi-kibe-tarifi/
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
İşkembenin nerdeyse her yemeğini çok severim tabi kimine çok itici gelsede ben çok seviyorum 🙂 tabi benim gibi sevneleride unutmadım,bu defa sizler için dolmasını yaptım tadı muhteşem oldu tarifini çok güzel yapan arkadaşım Saliha Yeşilmen’den aldım ve biz acayip beğendik sizede tavsiye ederim. 🙂
İşkembe Dolması için Malzemeler
2 adet kuzu işkembesi
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
2 veya 3 diş sarımsak
yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Biraz karabiber,toz kırmızı biber,pul biber
ve Biraz tuz
Kaynatmak için su ve 4 diş sarımsak
İşkembe Dolması Nasıl yapılır
İç Malzemesi için pirinci büyük bir kaseye alın,üzerine küçük kesilmiş kuzu etini,rendelenmiş sarımsak,küçük küçük kesilmiş soğanı,maydanozu,salçayı,sıvıyağı,baharatları ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
Temizlenmiş İşkembeyi bol suda yıkayın bir kaç saat sirkeli suda bekletin limon ve tuzla ovun ve tekrar iyice yıkayın dikdörtgen parçalara kesin ( 15 x 8cm )
işkembeyi ikiye katlayın ve açık olan kısımdan başlayarak dikin üst kısmına gelince iç malzemesini  doldurun ( ama yarıdan biraz fazla olsun çok fazla doldurmayın.)
İşkembenin son açık olan kısmınıda dikin tencereye alın diğer işkembeleride aynı şekilde dikin ve içini doldurup tencereye alın.
İşkembe dolmalarının üzerini geçecek  kadar su ilave edin kısık ateşte  işkembeler yumuşayana kadar pişirin. ( Benim dolmalar 2 saate pişti ) ocağı kapatmadan yarım saat önce 4 diş sarımsak ilave edin. ve pişen işkembe dolmalarını ocaktan alın.
İşkembe Dolmaları biraz dinlendikten sonra iplerini çıkarıp servis yapın.
Afiyet Olsun.

 
					






 





 
									
ilkyorum benden oldun harika denemeye yeter
pardon denemeye deyer
ama bunun içine sarmısak ve maydanoz salça katılmaz İşkembe nin tek özelliği bol nane katılması
2. yorum kalp <3
Hayır canım ben bir Mardin li olarak asla sarmısak koyulmaz
süper tarif ellerinize saglik
ben bunu yemem ya yazık olmuş iç harcina tabi yiyen kardeşlerim vardır
yerken ipligi cikarmaya ugrascaksin. cok sacma
Yine eleştiriye açık bir tarif unutmayın siz yemiyor olabilirsiniz ama benim gibi seven bir çok kişi var 🙂
aynen öyle kimisi soğan bile katmıyor ama annem katar çok güzel olur ama elinize sağlık
ben teşekkür ederim
Cok güzel görünüyo ellerinise saglik bende yarin yapacam insallaha bürde sizden bumbar dolmasi tarifi alabilirmiyim sahmet olmasa ☺️
on yıl önce ben çocukken komşumuz bundan getirmişti bize. on yıldır ne olduğunu merak ediyodum, aydınlattınız teşekkürler. 😀
Şırdan gibi cok guzel kandaşlar
offf bayilirim bu yemege. sirdan da guzel olur 🙂 elinize saglik
Sokakdaki ne olduğu belli olmayan kokoreçleri yiyiyorlar, evde yapılan mis gibi bu tarife ıyy diyorlar. İşkembe evde yapılınca en sağlıklısı. Ellerinize sağlık. Bizim tariflerimizde et yerine ciğer kullanılır, eti hiç düşünmemiştim, iyi fikir.
ipyle ugras yerkene ameliyat et cikar yuk benlik is degil yinede elinize saglik
super
Azerbaycanda bunun qutabin eleyirler. cox beyenilir.
elin sağlık çok severim abem de yapyor çok güzel olyor
Iskmebeye bayilirim ellerinize saglik ama iskembeyi dortken iken haslanip ta mi dolduruyoruz yoksa cig mi ?
Denicem tarifinizi insallah
Nane bunun olmazsa olmazi. Unutmusunuz
Hiç yapmasını bilmiyorsunuz
Hiç beğenmedim yapmasını bilmoyorsun
Mənə çox maraqlıdır bəs bunu bişirdiktən sonra sapını çıxardır sız yoxsa elə sapla yeyilir?
Çokkkk canımmm çekti ellerinize sağlık abla nefis görünüyor
İnanılmaz Harika gözüküyo ellerine sağlık canım ama düdüklüde haşlansa olmazmı ? Denedin mi daha önce
ellerinize sağlık en sevdiğim yemek diyebilirim bayılırım İşkembe dolmasına
ya biz düdüklü tencerede bir buçuk saatte anca pişiriyoruz. normal tencerede akşama kadar pismez bu.
Çok güzel ama ipler ne oldu pisti mi söküldü mü
Elinize sağlık. Dikme işi biraz emek yönünden masraflı olmuş. Lahmacun içini işkembeye rama gibi sarıp ızgarada veya fırına atmayı düşünüyorum. Bu konuda fikirlerinizi paylaşırmısınız?
Ellerınıze saglık
benim 3 saat ta da pişmedi