Islak Kek Tarifi
Benden devamlı istenilen Islak Keki yaptım sonunda :))
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 tane kabartma tozu
- yeteri kadar un ( yaklaşık 2- 2.5 su bardağı kadar )
Üzeri için Sos:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
süslemek için:
- hindistancevizi
- şekerli boncuklar
Yapılışı:
Yumurtalar ile Tozşekeri üç dakika iyice mikser ile çırpalım,Sonra içine sırası ile tüm malzemeleri katip çırpmaya devam edelim ve yağlanmış kek kalıbına veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp kasıkla düzeltip 175 dereceli fırında 40 dakika pişirelim.
Kekimiz fırında pişerken üzerine dökeceğimiz sosumuzu hazırlayalım.Yumurta ile şekeri iyice çırpalım ve içine yine sırası ile diğer malzemeleri katip çırpmaya devam edelim.Bu karışımı kek pisip fırından çıktıktan beş dakika sonra üzerine dökelim.Kaşık yardımı ile her tarafına sosumuzu gezdirelimki eşit şartlarda sosumuz kekimize sürülmüş olsun.İsteyen benim gibi şekerli boncuklar ve hindistan cevizi ilede süsleyebilir.
Afiyet Olsun
Leave a Reply