Kürdan kebabını misafirlerime özel yapmıştım ve lezzeti tam yerinde üstelik oldukça hafifti çünkü kızartma işlemini bol yağda değil tost makinesinde yaptım 😉 acayip güzeldi 🙂 sizede tavsiye ederim 🙂 şimdi gelin İslim ( Kürdan ) kebabını nasıl yapmışım bir göz gezdirin 🙂
İslim ( Kürdan) Kebabı için Malzemeler
- 4 adet patlıcan
Köftesi için Malzemeler
- 500 gr kıyma
- Yarım su bardağı galeta unu
- Bir adet kuru soğan (Rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta
Sosu için
- Yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
- Biraz pul biber
- Biraz karabiber
- 1 çorba kaşığı salça
- Biraz tuz
Üzeri için
- Biber ve Domates
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
- Patlıcanları alacalı soyun uzunlamasına ince olacak şekilde dilimlere kesin ( acısı çıksın diye 20 dk tuzlu suda bekletin)
Köftesi için olan bütün malzemelerin hepsini karıştırıp İyice yoğurun.Yuvarlak büyük köfteler yapın. - Patlıcanları ve köfteleri tost makinesinde biraz kızartın ( isterseniz normal tavadada kızartabilirsiniz )
- İki Patlıcanı çapraz şekilde üst üste koyun ortasına köfteyi yerleştirin bohça gibi kapatın,borcama yerleştirin,üzerine kürdan batırıp biber ve domates ile süsleyin,
- Sosu için sıvıyağı tavaya alın salçayı ilave edip biraz kavurun baharatlarını tuzunu ve suyu ilave ettikten sonra patlıcan kebabı üzerine dökün.
- Kürdan kebablarını önceden satılmış 200 ° fırında pişirin,
ve servis yapın. - Afiyet olsun.
herkes çok beğendi emeğinize sağlık
Fırında ortalama kaç dakika pişireceğiz acaba elinize saģlik görüntüsü çok hoş misafirim deneyeceğim inşallah beğenirler
Yeni yemek yapmaya başladım ve sizin siteniz önerildi tarifler birebir diye, bende islim kebabını yaptım eşim bayıldı 🙂 teşekkürler tariflerniz için
Afiyet bal şifa olsun beğendiğinize çok sevindim 🙂
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.