Ispanak soslu penne tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1,5 litre kaynar su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı çiğ krema
  • 350 gram ıspanak
  • 1 paket taze fesleğen
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 50 gram eski kaşar
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Ispanak soslu penne tarifi Nasıl yapılır?

Makarnaları 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş 1,5 litre suda yaklaşık 15 dakika kadar haşlayın. Haşlama suyunun 1 bardağını kenara ayırdıktan sonra makarnaları süzün.

Ispanakları iyice yıkayın ve çok ince ince doğrayın. İçine fesleğen, dolmalık fıstık, sarımsak, zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyerek mutfak robotundan geçirin. Makarnaları haşladığınız tencereye sosu koyun, 3-4 dakika pişirin ve hemen içine süzdüğünüz makarnaları ilave edin. Üzerine de 2 kaşık krema ve rendelenmiş kaşar peynirini koyun, sadece 2-3 dakika sıcak olmasını sağlayacak kadar ateşte tutun ve bekletmeden servis yapın.