Yapımı için malzemeler
- 1 adet fileto somon
- Kırmızı toz biber
- Biberiye
Ispanak için:
- 300 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Yarım adet rendelenmiş muskat cevizi
- 50 gram renkli dolmalık biberler
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Ispanak yatağında somon tarifi Nasıl yapılır?
Somonu kırmızı toz biber ve biberiyeye bulayıp 2 saat kadar bekletin.
Pişirme aşamasında soğanları ve biberleri küp küp doğrayın.
Tavada ısıttığınız zeytinyağında soğan ve biberleri kavurun.
Üzerine ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edin.
Son olarak baharatları ekleyip muskat cevizini rendeleyin. (Arzu ederseniz içine krema da ekleyebilirsiniz.)
Sebzeler pişerken somonun iki tarafını da tavada güzelce pişirin.
Ispanağı tabağa alıp somonu üzerine yerleştirin.
Yanında fırında patatesle servis edebilirsiniz.
Leave a Reply