Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 500 mililitre su
- Bir tutam tuz
- 1 dilim ekşi mayalı ekmek
- 250 gram ıspanak
- 1 adet limon
Ispanaklı Eggs Benedict tarifi Nasıl yapılır?
Hafif kaynayan suya sirke ve tuz ekleyin, kaşıkla karıştırarak bir akım yaratın.
Yumurtaları kaynayan suyun içine tek tek kırın.
4 dakika pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla kağıt havlunun üzerine alın. Yumurtaların pişme süresi kıvamı açısından oldukça önemli.
Ekşi maya ekmeğini fırında, üzerine hafif tereyağı sürerek kızartın.
Ispanakları kızgın tavada soteleyin, yarım limon kabuğu rendeleyin ve tuz ile tatlandırın.
Sırası ile kızartılmış tercihen ekşi mayalı ekmek, sote ıspanak, poşe yumurta ve Hollandez sosu üst üste koyarak servis edin. Afiyet olsun…
HOLLANDEZ SOS TARİFİMİZ İÇİN TIKLAYIN
Leave a Reply