Ispanaklı erişte tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket erişte makarna
  • 1 bağ ıspanak

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı hazır çiğ krema
  • Yarım su bardağı makarna suyu

Ispanaklı erişte tarifi Nasıl yapılır?

Önce makarnayı haşlayın. Bunun için 7-8 su bardağı suya 1 çay kaşığı tuz atıp kaynatın. Sonra da kaynayan suya erişte makarnayı salıp, 8-9 dakika kadar haşlayın. Süzüp, bir kenara koyun.

Bu arada ıspanakları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında doğrayın. İyice yıkayıp süzmeye bırakın.

Öte yandan geniş ve derin bir tavaya yağ koyup, erir erimez dövülmüş sarımsakları ekleyip, şöyle 1 dakika kadar kavurun. Böylece sarımsağın aroması yağa geçmiş olur. Hemen üzerine soğanları aktarın ve soğanlar iyice sararıncaya kadar 2 dakika kavurun. Ardından ıspanakları ilave edip, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika soteleyin. En sonunda tuz ve karabiberle beraber krema ve makarna suyunu da katın ve 2-3 dakika kaynatıp, ocağın altını söndürün.

Bekleyen makarnayı da bu sosun içine aktarın, karıştırıp, servise sunun.