Yapımı için malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 demet ıspanak
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı ev makarnası tarifi Nasıl yapılır?
Ispanağı ayıklayın, yıkayıp süzün. Tuz serpiştirip ovaladıktan sonra blender’da ezin.
5 bardak unu yoğurma kabına alın. Ispanak, tuz, karabiber ilave edin, yumurtaları kırıp sert bir hamur tutun. Hamuru naylon torba içinde 20 dakika bekletin.
Hamurdan 3 adet beze yapın ve her birini ince ince açın. Sonra da 10-15 santimetre genişliğinde kesin. 2 saat kuruması için bekletin. Kaynayan bol tuzlu suda makarnayı 6 dakika haşlayıp süzün. Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Beyaz peynirle süsleyip servis yapın.
Leave a Reply