Ispanaklı ev makarnası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 demet ıspanak
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ispanaklı ev makarnası tarifi Nasıl yapılır?

Ispanağı ayıklayın, yıkayıp süzün. Tuz serpiştirip ovaladıktan sonra blender’da ezin.

5 bardak unu yoğurma kabına alın. Ispanak, tuz, karabiber ilave edin, yumurtaları kırıp sert bir hamur tutun. Hamuru naylon torba içinde 20 dakika bekletin.

Hamurdan 3 adet beze yapın ve her birini ince ince açın. Sonra da 10-15 santimetre genişliğinde kesin. 2 saat kuruması için bekletin. Kaynayan bol tuzlu suda makarnayı 6 dakika haşlayıp süzün. Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Beyaz peynirle süsleyip servis yapın.