Yapımı için malzemeler
- 4 adet kereviz
- Yarım limonun suyu
- 500 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tutam tuz
Ispanaklı kereviz dolması tarifi Nasıl yapılır?
Kerevizleri temizleyin. Ortalarını oyup, limonla ovun. 15 dakika haşlayın.
Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın. Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun. Ispanakları da ilave edin. Pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Ispanakları kendi suyu ile pişirin. Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Ocaktan alın.
Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun. Servis tabağına koyun. Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz.
Leave a Reply