Ispanaklı Patates Köftesi
Bugün kafamda pilanlayıp yaptığım bu uydurmaca ama bir okadarda lezzetli olan bu tarifimi hepiniz çok beğeniceksiniz.Arkadaşlar ben bu Malzemelerden iki tarif yaptım bugün.bundan sonraki resimdeki Yelpaze Böregi içinede bu malzemelerden koydum.Aradaki fark son aşamasında malzemenin içine kattığım yumurta ve unu koymadım.Neyse çok konuştum hemen tarife geçeyim:))
Malzemeler : 6 kişilik
- Yarım kilo Patates
- Yarım kilo Ispanak
- 100 gr Beyaz Peynir
- 100 gr Tereyağı
- 2 tane Kuru Soğan
- 1 tane Yumurta
- yarım su bardağına yakın Un
- Tuz ve Sıvıyağ
- Galeta unu
Yapılışı :
İlk olarak Patatesleri yıkayıp haşlanması için tenceremize şu koyup Patateslerimizi içine koyalım.Patatesler haşlanırken bizde soğanları küp küp doğrayıp tavaya sıvıyağ aktarıp kavuralım.kavrulan soğanlarımızın içine iyice temizlenmiş ve küçükçe doğranmış ispnaklarımızıda katip kavurmaya devam edelim.içine tuz atmayı ihmal etmeyelim.Kavurduğumuz Ispanakların içine peynirimizi katip karıştıralım.Haşlanan patatesleri kabuklarından soyup püre haline gelene kadar içine tereyağı katip ezelim.Ve içine ıspanaklı harcı katip iyice karıştıralım.bu harcın içine bir yumurta ve yeteri kadar un katip elimizle hamur yoğurur gibi yoğuralım.kıvamı çok vicik olmamalı yoksa tavada dağılabilir.patatesli karışımı elimize ceviz büyüklüğünde alıp şekil verelim ve galeta ununa bulayalım.Galeta ununa bulanmış köftelerimizi orta ateşli yağda önlü arkalı kızartalım.Sıcak şekilde servis yapalım.
Afiyet Olsun
Kolay gelsin iyi günler leyla hanım ben bu kofte yi yapıyorum ama cıvık oluyo zor toparliyorum ve içi yumuşak mi oluyo pisince dışı çıtır oluyor içi yumuşak cıvık
biraz dinlendiricen malzeme soguyunca sertlesiyor canim.Disi citir ici yumusak oluyor.ama civik olmuyor
Anladım çok teşekkür ederim ablacim çok lezzetli oluyo ben pek dinlendirmiyordum bugün bi dee öyle deneyim çok sağolun hayırlı gunler