Ispanaklı somon tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 4 parça somon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak kıyılmış ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 8 adet Brüksel lahanası
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Ispanaklı somon tarifi Nasıl yapılır?

Somonları yıkayıp sularını süzün. Tuz, karabiber ve zeytinyağı sürün. Izgarada pişirin.

Ispanakları 2 dakika kadar kaynar suda haşlayın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile sarımsakları çevirin. Üzerine ıspanakları ekleyin. 2 dakika daha kavurun.

Ispanakları servis tabağına yerleştirip üzerine ızgara balıkları koyun. Mayonez ve ince kıyılmış dereotunu 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Tuz ekleyin. Somonların üzerine gezdirin.

Haşladığınız Brüksel lahanası ve havuçlarla birlikte servis yapın.