Yapımı için malzemeler
- 4 parça somon
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 bardak kıyılmış ıspanak
 - 2 diş sarımsak
 - 1 yemek kaşığı mayonez
 - 8 adet Brüksel lahanası
 - 2 adet havuç
 - Yarım demet dereotu
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 
Ispanaklı somon tarifi Nasıl yapılır?
Somonları yıkayıp sularını süzün. Tuz, karabiber ve zeytinyağı sürün. Izgarada pişirin.
Ispanakları 2 dakika kadar kaynar suda haşlayın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile sarımsakları çevirin. Üzerine ıspanakları ekleyin. 2 dakika daha kavurun.
Ispanakları servis tabağına yerleştirip üzerine ızgara balıkları koyun. Mayonez ve ince kıyılmış dereotunu 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Tuz ekleyin. Somonların üzerine gezdirin.
Haşladığınız Brüksel lahanası ve havuçlarla birlikte servis yapın.

					
















									
Leave a Reply