Jalapeno (Meksika biberi) turşusu tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram jalapeno biberi
  • 8 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı sirke
  • 2 çorba kaşığı kaya tuzu

Jalapeno (Meksika biberi) turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Jalapeno biberlerini güzelce yıkayıp kurulayın.

Biberlerin saplarını çıkarın ve ince ince doğrayın.

Su, sirke ve sarımsak karışımını hazırlayın.

Bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.

Kavanoza biberleri dizin, soğumaya bıraktığınız sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün.

Kavanozun kapağını hava almayacak bir şekilde sıkıca kapatın.

15 gün sonra turşu hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun…

Gözden KaçmasınKapari turşusu tarifiKapari turşusu tarifiHaberi görüntüle