Yapımı için malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 100 gram krem peynir
- Yarım su bardağı süt
- 8 adet yumurta sarısı
- 13 adet yumurta beyazı
- Çeyrek su bardağı un
- Çeyrek su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Japon usulü kabarık cheesecake tarifi Nasıl yapılır?
Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Oda sıcaklığındaki tereyağını krem peynir ve sütle birlikte sos tenceresine alın.
Kısık ateşte ısıtarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını çırpın.
Soğuyan krem peynir karışımına yumurtaları ekleyip homojenleşene kadar çırpmaya devam edin.
Unu ve nişastayı ekleyip yeniden pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Bir başka kasede de yumurta beyazlarını köpük haline gelene kadar çırpın.
Yumurta beyazlarını çırparken şekeri de yavaş yavaş ekleyin.
Yumurta beyazı köpüğünü söndürmeden azar azar diğer malzemeye ilave edin.
Tüm malzemeyi pişirme kağıdıyla kapladığınız kelepçeli kek kalıbına boşaltın.
Kağıt havluyu ikiye katlayıp büyük bir tepsinin ortasına yerleştirin.
Kek kalıbını kağıt havlunun üzerine oturtun.
Ardından tepsiye 2 santimetre yüksekliğinde su doldurun.
Tepsiyi fırına verin.
160 derecede 25 dakika ardından 140 derecede 55 dakika pişirin.
Kabarıp iki katına çıkan cheesecake sıcakken kalıbın kelepçesini çıkarın.
Cheesecake’iniz soğuduğunda servise hazırdır. Üzerine pudra şekeri serpip zevkle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun…
Leave a Reply