Daha önce bir çok yerde, sayfada gliserinsiz ve jelatinsiz şeker hamuru aradım ama bütün aramalarıma rağmen öyle istediğim gibi bir tarif bulamadım gliserin olmadan şeker hamurunun elastik olması neredeyse imkansız e tek başına bitkisel bile olsa toz jelatin işe yaramıyor en azından benim yaptıklarımın ziyan olduğunu iyi biliyorum 🙂 bu tarifin ortaya çıkma sebebi evde olan lokumu değerlendirmenin bir yolunu aradım ve aklıma şeker hamurunu yapmak geldi şeker hamurunu sevdiğim için değil aksine itiraf etmeliyimki pastalarda kremayı daha çok tecih ediyorum ama görüntü olarak çok şık durduğuda bir gerçek ve püf noktasını bulmuşkende size faydam olsun isterim bu yaptığım şeker hamuru istediğiniz şekle koyabilirsiniz pasta kaplayabilirsiniz şimdi gelin nasıl yapmışım bir göz gezdirelim. Lokumdan Şeker Hamuru
- 250 veya 300 gr beyaz lokum
- Alabildiği kadar pudra şekeri ( ben 4 su bardağı pudra şekerinden biraz daha fazla kullandım )
- renklendirmek için istenlen renkte gıda boyası
Şeker Hamuru nasıl yapılır
- lokumları bir suyla yıkayın suyunu süzün ( benim kullandığım lokumlar üzeri hindistan cevizli olduğu için baya yıkadım : )
- elinizle lokumları ezip içine pudra şekerini eleyerek ilave edin ve ele yapışmayacak pürüzsüz bir kıvam olana kadar iyice yoğurun tabi bu arada baya pudra şekeri alıyor hamurunuzun yoğurma işi bittikten sonra istediğiniz gıda boyasını ilave edin ve bir daha pudra şekeri ilave edip iyice yoğurun ve şeker hamurunuz kullanıma hazır
- Lokumdan yaptığınız Şeker hamurunuzu sıkıca streç folyoya hava almayacak şekilde sarın buzdolabında saklamayın ve resimde gördüğnüz şeker hamurunu 1 aydan fazladır yaptım ve hala aynı yaptığım günki gibi duruyor istediğiniz zaman kullanabilirsiniz şeker hamurunu açıp kullanacağınız zaman pudra şekeri ve çok az nişastayı karıştırın ve istediğiniz gibi kullanın.
- Yorumlarınız benim ve sayfam için alyın değerindedir lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyin 🙂
Sizi takip ediyorum
Harikasın
Ellerinize saglik cok guzel tarifleriniz var size sorum olacak gida boyasini nerden aliyorsunuz bende fransada oturuyorum
Super süper süper kolay tarif mükemmel sonuc
super gozukuyor. pasta yapacagim zaman mutlaka deneyecegim.
Öncelikle elinize sağlık, ben de şeker hamurunun tadını pek sevmem. Bu tarifle tadı nasıl oldu merak ettim. Cevap verirseniz sevinirim. Sevgiler
Teşekkürler tadı şeker hamurundan çok lokum tadı var 🙂
yoğururken pudra şekeri yerine nişasta koysak olmaz mı? Hemen kullanmak için yaptığımızda özellikle. daha önce marshmallowdan yaptım şeker hamuru buna benzer bir tarifti pudra şekeri ile yoğurulup kıvama geliyordu ve aşırı tatlı olmuştu. biz bunu çok fazla pudraşekeri kaldırmasından kaynaklandığını düşündük. lokum marshmallowa göre çok daha tatlı.
tutar mı dersiniz?
Şeker hamuru gerçekten çok fazla tatlı ( gerçi adından belli ) ama nişasta kullanmak iyi fikir değil çünkü nişastayı pişirmeden tüketemin sağlıklı bir yöntem olacağını düşünmüyorum 🙂
abla supersin kahramanımsın denicez inş işe yarar
Elinize sağlık bende şeker hamurunu sağlıksız buldugum için kullanmadim hiç. Size bir sorum var umarım görür ve hemen cevaplarsiniz çünkü pastayı yarın yapıcaz.Sorum şu, bu hamuru yapar yapmaz hemen kullanabiliyorsunuz dinlendirmeye gerek var mıdır? Kestane kebap acele cevap sevgiler 🙂
Çok sağolun ve evet yapar yapmaz kullanabilirsin 🙂 hiç bir sorun olmaz 🙂
emeginize yüreğinize saglık inşallah cumartesi günü bende oglumun pastasını yapıcam sizin keki kullanıcam 25-30 kişi için üç ölçü yapayım diyorum üç kat çıkar demi valla bayıldım tariflerinize tekrar emeğinize saglık kremanın ölçüsü yetermi yoksa onuda arttırayımmı birde ikinci katın kremasını çikolatalı yapmak istiyorum ne önerirsiniz şimdiden teşekürler
Allah Razı olsun canım keki 3 kat kesmek istiyorsan 3 ölçü gayet iyi pastanın kreması içinde bir katını eğer başka krema kullanacaksan yeterli oluyor diye düşünüyorum 🙂 şimdiden kolay gelsin 🙂
lokumdan yaptığınız şeker hamuru tek kat pastanın üstünü kaplamak için yeterli mi? cevplarsanız çok mutlu olacağım :)şimdiden teşekkürler
Tek katkı bir pastanın sadece üzerini kaplamak için yeterli 🙂 diye düşünüyorum 🙂
Çok değişik tariflerimiz var… Çok beğeniyorum
Çok Sağolun 🙂
hamur cok sert oldu ne yapmam lagzim??
Buzdolabina koymayin dediniz yumuşamazmi peki
Çok sıcak olmayan normal bir ortamda 1 aydan fazla hiç yumuşamadan kalıyor 🙂
almanyadan yaziyorum sabahtan beri marshmellowsuz hamur tarifi ariyorum sonunda buldum en kisa zamanda denicem malun burdaki marshmellowlarda domuzjelatini oldugu icin yapmam imkansizdi ama sayenizde artik yapabilirim insallah tuturabilirim cokkk tesekkurlerr
Merhabalar 🙂 bu tarifi renkli minik lokumlardan yapsak olur mu tarif tutar mı acaba?
Merhaba evet olabilir diye düşünüyorum,