Kabak köftesi tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 500 gram balkabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım paket maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Kabak köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Kabağı ve soğanı rendeleyin.

Baharatları, mayayı ve tuzu ekleyip karıştırın.

Unu da ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

1 saat kadar mayalandırdığınız hamurdan parçalar koparın.

Parçaları iki parmak kalınlığında rulolar haline getirin ve dilimleyin.

Dilimlerin üzerine elinizle hafifçe bastırın.

Sıvı yağı tencerede kızdırıp köfteleri yağda kızartın.

Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Özellikle kahvaltı sofralarında çay, peynir, domates ve biberle ya da ayranla tüketilir. Afiyet olsun…