Kabaran Hamur Kızartması Tarifi

Kabaran Hamur Kızartmasının videosunu burdan izleyebilirsiniz 🙂


kahvaltılık tarifler

hamur kızartma tarifi

Şimdiye kadar yaptığım en iyi  hamur kızartma tarifini yaptım desem yeridir öyle puf puf oldu ki anlatamam yapmanız lazım 🙂 özellikle kahvaltıda muhteşem oluyor Hamu kızartması tarifini denemenizi tavsiye ederim 🙂

Not: Hamur size fazla gelirse bir kısmını  buzdolabına kaldırın bir kaç gün buzdolabında hiç bozulmadan kalabiliyor istediğiniz zaman çıkarın ister kahvaltıya ister misafire hemen yapın.

Kabaran Hamur Kızartması Tarifi  için Malzemeler 

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çorba kaşığı tuz  ( çok dolu olmasın.)
  • 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • Alabildiği kadar un

kızartmak için

  • Bol sıvıyağ

Kabaran Hamur Kızartması Nasıl Yapılır 

  • Hamuru için olan malzemeleri un haric bir kaba alın karıştırın ve unu yavaş  yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur yapın,hamuru tezgahın üzerinde de  iyice yoğurun hamur kıvamını bulunca hamuru kabına koyun üstünü  streç folyo ile  kapatın, kalın bir bezle  örtün 1,5 veya 2  saat  dinlendirin.( isterseniz 1 gece önceden yapıp buzdolabındada saklayabilirsiniz )
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın  bir tane bezeyi  hafif unlayarak merdaneyle 1 cm kalındığında açın ( vaktiniz varsa 15 dakika dinlendirin ) pizza kesme bıçağı veya bıçakla karelere kesin bol kızgın yağda orta ateşte kızartın fazla yağı çeksin diye peçetenin üzerine alın ve servis yapın.
  • Afiyet Olsun.

hamur kızartmasıkolay hamur kızatması