Kabardıkça Kabaran Puf Böreği Tarifi – Pisi Tarifi

Kabardıkça Kabaran Puf Böreği Tarifi – Pisi Tarifi

 

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere kabardıkça kabaran yumuşacık Püf Böreği yani Pisi Yaptım. Kahvaltı masalarına çok ama çok yakışan ve hatta beş çayı masalarına dahi yaptığım muhteşem bir tariftir.Yapması okadar kolayki inanın hamuru yoğurduktan sonra 10 dakikamızı dahi almayacak harika bir Hamur işidir 🙂 Yapınca sizlerde çok beğeneceksiniz.

Malzemeler :

  • 2 su bardağı Su
  • 1 su bardağı Süt
  • 1 paket Kuru Maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 kg Un
  • Kızartmak için Sıvıyağ

Yapılışı :

  • Un hariç diğer tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın.
  • Sonra ununu yavaşça ilave ederek yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurumuzu yaklaşık bir saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Sonra dinlenip mayalanmış hamurumuzu yağladığımız tezgahımıza koyalım ve elimizle açalım.
  • Resimdeki gibi 1 cm kalınlığına gelene kadar elimizi yağlayarak açalım.
  • Ben asla bu işlemi yaparken un kullanmıyorum.
  • Çünkü unlanmış hamur,yağımızı hemen yaktığı için Pisi yani böreklerimizin rengi kötü olabilir.
  • Tezgaha açtığımız hamurumuzu bıçak ile kare şeklinde dilimlere keselim.
  • Bu şekildede on dakika kadar dinlendirelim.
  • Eğer hamur dinlenmiş bir şekilde yağın içine atılırsa çok daha güzel kabarır ve yumuşacık bir börek olur.
  • Tezgaha dizili vede mayalanmış olan hamurlarımızı tek tek alıp önce kızdırılmış sonra orta dereceli ısıya alınmış yağımızın içine atıp güzelce arkalı önlü kızartalım.
  • Siz isterseniz içine peynirde koyabilirsiniz.
  • Sonrasında sıcak sıcak Afiyetle Tüketelim.

Afiyet Olsun