Kabardıkça Kabaran Sünger Sade Kek Tarifi

Kabardıkça Kabaran Sünger Sade Kek Tarifi

 

Merhaba Arkadaslar

 

Bugün sizlere Kabardikca Kabaran yumusacik Sade Sünger Kek Tarifi vericem.Cok kolay ama bir okadarda lezzetli bir Kektir 🙂 Herkesin evinde devamli yapacagi harika bir Tariftir diyebilirim 🙂

Malzemeler :

  • 2 su bardağı Şeker
  • 4 tane Yumurta
  • yarım Çay bardağı Kaynamış Su
  • 1 su bardağı Süt
  • 1 su bardağı Sıvıyağ
  • 1 paket Vanilya
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 3 su bardağı Un

 

Yapılışı :

  • Çırpma kabımızın için Yumurtalar,şeker ve vanilyayı koyup çırpalım.
  • Sonra içine sırası ile geri kalan malzemeleri katıp çırpmaya devam edelim.
  • Kek Kalıbımızı önce yağlayıp sonrada unlayalım ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  • Dinlenmiş unlu kalıbın içine kek malzemesini döküp 175 dereceli fırında yaklaşık 50-55 dakika kadar pişirelim.
  • Lütfen kekin pişip pişmediğini kontrol etmeden fırından çıkarmayalım Dostlar.
  • Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serpiştirelim.
  • Sonrasındada dilimleyip Afiyetle Tüketelim.

Afiyet Olsun