Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kadayıf
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

  • Kadayıflı muhallebi tatlısı yapımı için öncelikle tereyağını geniş bir tavada eritin.
  • Kadayıflarınızı şekerle birlikte tereyağında ara sıra karıştırarak kısış ateşte kavurun.
  • İçine dövülmüş cevizinizi ekleyip altını kapatın. Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
  • Bir sos tenceresinde un, nişasta, vanilya, şeker ve yumurtayı karıştırın.
  • Sütü de ekleyip pişirmeye başlayın.
  • Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp soğumasını bekleyin.
  • Soğuyunca içine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın.
  • Kadayıflarınızın yarısını dikdörtgen tepsinizin tabanına iyice yayın.
  • Üzerine muhallebinin tamamını her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
  • En üste kadayıfların kalanını döküp yine her tarafı eşit olacak şekilde iyice yayın.
  • En az 2 saat buzdolabında katılaşması için bekletin. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.