Yapımı için malzemeler
- 250 gram kadayıf
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
- Kadayıflı muhallebi tatlısı yapımı için öncelikle tereyağını geniş bir tavada eritin.
- Kadayıflarınızı şekerle birlikte tereyağında ara sıra karıştırarak kısış ateşte kavurun.
- İçine dövülmüş cevizinizi ekleyip altını kapatın. Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
- Bir sos tenceresinde un, nişasta, vanilya, şeker ve yumurtayı karıştırın.
- Sütü de ekleyip pişirmeye başlayın.
- Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp soğumasını bekleyin.
- Soğuyunca içine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın.
- Kadayıflarınızın yarısını dikdörtgen tepsinizin tabanına iyice yayın.
- Üzerine muhallebinin tamamını her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
- En üste kadayıfların kalanını döküp yine her tarafı eşit olacak şekilde iyice yayın.
- En az 2 saat buzdolabında katılaşması için bekletin. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.
Leave a Reply