Kadınbudu köfte tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yarım yağlı dana kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya 2 dilim ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmek
  • 1 adet kuru soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Kadınbudu köfte tarifi Nasıl yapılır?

Pirincinizi 1 çay kaşığı tuz attığınız bol suda haşlayın.

Hafif dişe gelir ama pişmiş kıvamdayken suyunu süzdürüp soğumaya bırakın.

O sırada bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kıymanızın 200 gram kadarını kavurun. Kenarda soğumaya bırakın.

Soğanı rendeleyin, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış maydanozla beraber bir yoğurma kabına alın.

Kalan tüm malzemeleri ekleyerek köftenizi 5 dakika kadar yoğurun.

30-60 dakika arası streçleyip buzdolabında bekletin.

Dinlenmiş köfte harcınızı 10-12 eşit parçaya bölerek şekil verin.

Derince bir tavada yağınızı kızdırın.

Köfteleri sırasıyla önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.

Dilerseniz un ve yumurta bulama harcını da tuz ve baharatlar ekleyerek çeşnilendirebilirsiniz.

7-8 dakika kadar altın rengi alana dek arkalı önlü kızartın.

Fazla yağını bir peçete üzerinde bekleterek alabilirsiniz, sonra servise hazır. Afiyet olsun…