Yumurtasız ve margarinsiz Kakaolu pasta kreması pastalarımda en çok kullandığım tarifimdir yapımı çok kolay fazla malzemeyede gerek yok, sayfamda bulunan pasta kremasında bir çok kişi yumurta kullanmasak veya yağ kullanmasak nasıl olur diye bir çok yorum geldi bende onlara bu tarifi yazma mecburiyetinde hissetim kendimi çünkü memnun kaldığım için sizde faydalanın isterim en kolay margarinsiz,yumurtasız Kakaolu çikolatalı pasta kremasını merak ediyorsanız sizi buraya alalım
Yumurtasız Çikolatalı Pasta kreması için Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 çorba kaşığı tepeleme un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker ( İsteğe göre biraz çoğaltabilirsiniz )
- 80 gr bitter çikolata
- 2 paket şekerli vanilin
Yumurtasız Çikolatalı Pasta kreması nasıl yapılır
- Süt,un,kakao,toz şeker hepsini iyice çırpın içinde topaklanma kalmasın ocağa alıp karıştıra karıştıra kaynatın kaynama başladıktan sonra üç dört dakika daha kaynatın ve içine bitter çikolatayı ve şekerli vanilini ekleyip bitter çikolata eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın,
- çikolatalı pasta kremanızı ocaktan aldıktan sonra arada üzeri kabuk tutmasın diye mutlaka sık sık karıştırn ve kremamız ılıyınca istediğiniz kek ve pastada rahatlıkla kullanabilirsiniz,
- Yorumlarınız benim ve sayfam için altın değerindedir lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyin.
eger arzu edilirse cikolatanin miktarinin artirilmasi bi sorun teskil eder mi acaba?
Evet çikolatanın miktarı biraz daha çoğaltılabilir ama çokta aşırıya kaçmamak lazım çünkü çikolata soğuduğunda sertleşir bunuda unutmamak lazım 🙂
Slm, ben almanyadan katiliyorum ve tariflerin harika. 5-6 tarifini denedim ve hepside süper lezzetli oldu. Ellerine ve emegine saglik. Tebrik ederim ve Basarilar dilerim.
A.selam Özlem’cim bu güzel yorumun için teşekkür ederim tarifleri beğenmiş olmana çok sevindim. Hep beraber İnaşallah nice başarılar görürüz 🙂
evet ben denedim çok güzel oldu ..
afiyet Olsun 🙂
bu kremayi acaba pastanin arasina vura bilirmiyiz yoksa uzeri icinmi`?
Pastanın üzeri içinde olur ama ılık halde sürmek lazım çünkü soğuyunca düz şekil vermek zor olur 🙂
Bifter cikolata yerine milka sert vesayre sutlu cikolata kullanabilirmiyiz
Tabiki istediğiniz çikolatayı kullanabilirsiniz 🙂
Yumurtali ve yagli krema tarifinizin tadi mi, yoksa bu tarifinizin tadi mi daha lezzetli? Dogum gunu partisi icin, yine sizin tarifiniz olan o muhtesem pandispanya keki ile pasta yapacagim. Cok kalabalik olacak ve kendim yapacagim icin, davetliler ozelikle tadina yorum yapacaktir. Siz hangisini tavsiye edersiniz acaba.
Ben genelde kakaosuz. Yaptığımda linkini verdiğim pasta Kremasını kullanırım bütün pastalara çok yakışıyor.
http://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/pasta-kremasi/
Şimdiye kadar yapan herkes çok memnun kaldı ama kakaolu yapacaksan da yukardaki tarifi kullan 🙂
Cok tesekkurler 🙂
🙂
Un, tozşeker ve kakaoyu iyice karıştırıp sonra süt eklenirse topaklanmaz. Bir de yarı yarıya mısır nişastası ve unla da yapılabilir.
çook güzel gözüküyo aldm tarifii şimdi denycm bu arada sağol canım tarifin içinn 🙂
Rica ederim canım beğendiğine sevindim.
Güzel görünüyor, en kisa zamanda denicem. Tarifleriniz süper 🙂 Ayrica ben kabuk baglamamasi icin üzerine az miktarda seker serpistiriyorum daha pratik oluyor 🙂
Merhaba tereyağıda kullanabilirmiyiz içine ? Pürüzsüz olur dimi üstünü şeker hamuruyla kaplycam topak topak gözükmez değl mi
Slm bende denedim süper oldu tarifleriniz için çok teşekkür ederim iyi günler
Merhaba Safiye hanim.
Dis pastasi yapmak istiyorum. Sitenize goz attim, sizin pandispanya ve krema tarifinizi kullanmak istiyorum. Pastamin uzerini seker hamuru ile kaplayacagim. Hangi kremayi kullanmami onerirsiniz acaba? Lezzetli bir pasta elde etmek icin yagli krema mi yoksa bu kakaolu tarifi mi yaparsam daha cok yakisir? Cevaplarsaniz sevinirim. Onceden tesekkur ederim
Merhaba öncelikle zor bir soru çünkü bu daha çok zevk meselesi yumuşacık pandispanyaya iki kremada yakışır ama bence şeker hamuru ile kaplaycaksanız yağlı pasta kreması daha güzel olur gibime geldi şimdiden kolay gelsin 🙂
safiye hanımın pastaları bi başkaaaaaaaaaaaaa
Çok teşekkürler 🙂
Cevabiniz icin tesekkur ederim ama biraz gecikmeli oldugu icin ben de dun pastami yagli kremayla yapmayi tercih ettim. Cok da guzel oldu ve cok begenildi 🙂 Misafirlerimin onunde pastam yuzumu kara cikarmadi 🙂 Tarifleriniz icin size tesekkur ederim
Çok güzel bir tarif, yaptım ve işte aradığım krema bu dedim. 😀 hem çok pratik hemde az malzemeyle yapılıyor ekonomik. Sadece kremayı yapıp puding gibi bile yiyebilirsiniz harika gerçekten. Elinize sağlık 😀
Beğendiğine çok sevindim canım afiyet olsun 🙂
Bu tarif kaç katlı bir pasta için uygun acaba
Bu tarif pastanın büyüklüğüne göre iki veya 3 katlı bir pasta için yeterli
çikolata koymadan sade yapsak olur mu?
Bitter çikolata için diyorsan Evet sade de olur çikolata şart değil sadece daha fazla tat versin diye kullandım 🙂
Çok
lezziz parmaklarımı yiyicem yakında
Pekı hem ıcıne hem dısı na suryle bılırmı mıktarı yetrmı yardmcı olurmusunz=(
Pastanın büyüklüğüne göre değişir 🙂
Kare borca m a yapmayı dusunuyorum buyuk bırazcık
Eğer büyükse 1,5 ölçü yapmak daha iyi olur.
Valla ekranı parmaklayip yalayasim geldi müthiş görünüyor hemen deniycem
😀
Çok güzel oldu. Ben çikolatanın yarısını kullandım. Ilıyınca mikserle çırptım. Artan kremayı kızlarım afiyetle yuttular.
Slm, ben şeker katmadan yapmak istiyorum sorun teşkil edermi? kıvam açısından yani tatlandırı atarım 8-10 adet hap şeklinde ama hacmi zaten şeker gibi olması zaten imkansız ki 3-5 gram bişey zaten o kadar tatlandırı yani şeker atmasak çok mu sıvı olur krema ne diyosunuz?
A.selam kıvam açısından şekerin hiç bir önemi yok isterseniz kullanmayabilirsiniz.
Merhaba Safiye hanim,
Yas pastasi yapmak istiyorum , hani pastane yas pastalari varya ayni o sekilde bu tarifte verdiginiz krema uygun olur mu?
Bakalim uuygulayacagm
Selamun Aleykum canim bu kıramanin malzemelerle aynı şekil kakaosuz yapsak aynı olurmu yoksa kakao kadar un veya nişasta mi katalım tesekurler ??
A.selam evet canım evet olur seninde yazdığın gibi kakao miktarınca nişasta eklemen yeterli 🙂
Krema şahane oldu. Teşekkürler
abla ben elazığdan katılıyom kısık ateştemi yapacaz ?
Kaynamaya başlayana kadar yüksek ateş ama kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte olacak 🙂
İyi akşamlar.20 cm kalıpta pandispanya yaptım. Bu kremanın yarı tarifini yapsam az mı olur
İyi akşamalar bence yeterli olur.
Tarifinizi denedim. Ellerinize sağlık çok güzel oldu. Yarısını yapmadım. Bol kremalı çok güzel oldu.
İyi akşamlar safiye hanım. Bu kremayı yaptım çok beğendim. Kakao ve çikolata eklemeden yapsam sade krema olarak kullanabilir miyim
İyi akşamlar Safiye hanım, az önce yaptığım yaşpasta için kremanızı yaptım. Ellerinize sağlık gerçekten çok güzel oldu. Size teşekkür ediyorum..?
Kücük bir tavsiye vermek isterim müsadenizle, 4 kasik un yerine 2 kasik nisasta daha faydali olacaktır hem kivam hemde lezzet açısından.