Kakaolu irmik helvası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 60 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Kakaolu irmik helvası tarifi Nasıl yapılır?

  • Tereyağını orta boy bir tencerede eritin.
  • İrmiği de eriyen tereyağının üzerine ekleyin.
  • Altın sarısı renk alana kadar kavurun.
  • Süt, su ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Kavrulan irmiğin üzerine süt, su ve şeker karışımını azar azar ilave edin.
  • Ardından kakao ve vanilyayı eleyerek tencereye ilave edin.
  • Suyunu çekene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Suyunu çektikten sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyarak dinlenmeye bırakın.
  • Üzerini dilediğiniz kuruyemiş veya mevsim meyvesiyle süsleyerek servis edin.
  • Afiyet olsun.