Yapımı için malzemeler
- 60 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Kakaolu irmik helvası tarifi Nasıl yapılır?
- Tereyağını orta boy bir tencerede eritin.
- İrmiği de eriyen tereyağının üzerine ekleyin.
- Altın sarısı renk alana kadar kavurun.
- Süt, su ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın.
- Kavrulan irmiğin üzerine süt, su ve şeker karışımını azar azar ilave edin.
- Ardından kakao ve vanilyayı eleyerek tencereye ilave edin.
- Suyunu çekene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Suyunu çektikten sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyarak dinlenmeye bırakın.
- Üzerini dilediğiniz kuruyemiş veya mevsim meyvesiyle süsleyerek servis edin.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply