Kakaolu Pankek Pastası Tarifi
Hayırlı Akşamlar Dostlar.Bugünde sizlere kolay vede şöyle bolll çikolatalı bir Pasta Tarifi vermek istiyorum.Bence kolay Tarifler daha çok seviliyor.Aniden gelen Misafirler için sanırım bazen kolaya kaçmak iyi geliyor hepimize :)) Pankekleri isteyenelr sadede yapabilirler.Ama ben santisi ile daha hoş görüneceğini düşündüğüm için kakaolu yapmak istedim.İnşaallah beğenirsiniz ve sizlerde evinizde yaparsınız Arkadaşlar
Malzemeler :
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
İçi için :
- 1 paket kremsanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- damla çikolatası
Üzeri için :
- 50 gr Benmarı usulü eritilmiş çikolata
Yapılışı :
Yumurtalar ile şekeri yaklaşık beş dakika kadar çırpalım.Sonra sırası ile diğer malzemeleri katip çırpmaya devam edelim.Hamurumuzu resimdeki aparattan yoksa torbaya doldurun ve teflon tavamıza orta boy pankekten biraz daha büyük bir pankek olarak sıkın.Altı pişen pankekimizi çevirin ve diğer tarafınıda pişirip tavadan alın.Tüm malzemeyi bu şekilde yapıp bitirelim Dostlar.Sonra içi için soğuk süt ile kremsantileri çırparak sertleşmesini sağlayalım.Pankekimizin birinci katını tabağa alalım ve içine kremsanti koyup üzerine damla çikolatası serpiştirelim ve diğer pankeki yerleştirelim.Sonra yine üzerine kremsanti sürüp damla çikolatası serpiştirip yine pankek koyalım yani pankeklerimizi bitene kadar devam edelim.Benim dört kat pankekim oldu ve dört katlı bir pasta yaptım Arkadaşlar.Dördüncü katı koyduktan sonra üzerini yine arta kalan santi ile süsledim ve üzerine erittiğim çikolatayı kenarlarından akıtarak harika bir sunum elde etmeye çalıştım.Çikolatayı çok sevmiyorsanız dökmenizede gerek yok dostlar.Umarım beğenirsiniz.
Afiyet Olsun
Leave a Reply