Yapımı için malzemeler
Alt taban için:
- 100 gram toz badem
- 10 gram vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
İç dolgusu için:
- 200 gram beyaz yumuşak krem peynir
- 30 gram beyaz çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 adet jelatin
Kalpli cheesecake tarifi Nasıl yapılır?
- Tereyağı toz badem ve vanilyayı güzelce yoğurun. Bütün malzemeler iç içe geçsin.
- Güzelce elinizle yoğurup macun kıvamına getirdikten sonra ikiye bölün. (İki küçük kalp şekilli tart kalıbında yaptım.)
- Kalplarınızın tabanına güzelce elinizle yayarak yerleştirin.
- Daha sonra tam kıvam alması için biraz buzdolabında bekletin .
- Tereyağını benmari usulü eritin.
- Eridikten sonra beyaz çikolatayı aynı şekilde eritin ve biraz soğumaya yakın şekerinizi ekleyin. (Ben az şekerli severim siz daha fazla ekleyebilirsiniz.)
- Biraz daha çırpın.
- Azar azar peyniri ekleyip karıştırın.
- İki adet jelatini suda bekletip yumuşatın.
- Daha sonra eriterek karışıma ekleyin.
- Dolaptan alt tabanını doldurduğunuz kapları alın ve bu karışımı ikiye bölerek her iki kaba eşit yerleştirin.
- Üzerini kapatın ve buzdolabında en az iki saat bekletin güzel bir kıvam alması için bekletin.
- Servise hazır olduğunda taze meyvelerle üzerini süsleyin ya da çikolatayı eritip üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun…
Leave a Reply