Kalpli Poğaça Tarifi

Kalpli Poğaça Tarifi 

Hayırlı Günler Arkadaşlar

Bugün sizlere çok cici bir Tarifle geldim Arkadaşlar.Sevdiklerinize yapmak isterseniz bence bu Tarifi not edin olurmu :)))

Malzemeler :

  • 500 ml ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 20 gr yaş maya
  • 2 tane yumurta beyazı
  • 500 – 700 gr arası ün

Üzeri için :

  • 2 tane yumurta Sarısı

Yapılışı :

  • Un hariç diğer tüm malzemeleri kabımıza alıp karıştıralım ve unuda yavaş yavaş ilave edip yumuşacık ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamurumuzu üzeri kapalı bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanmış hamurdan 3 cm kalınlığında yuvarlak bir hamur açalım.
  • Sonra kalpli kalıp ile kalp şekilleri verip tepsimize dizelim ve üzeri kapalı yarım saat kadarda tepside dinlendirelim.
  • Dinlenmiş kalplerin üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırına verip pişirelim.
  • Sonrasında kahvaltılarda veya beş çaylarında afiyetle tüketebilirsiniz Arkadaşlar.

Afiyet Olsun

Kalpli Poğaça Tarifi 

leylaileyemeksaatikalpli pogaca tarifi-00110

leylaileyemeksaatikalpli pogaca tarifi1-00110

leylaileyemeksaatikalpli pogaca tarifi2-00110

leylaileyemeksaatikalpli pogaca tarifi6-00510

leylaileyemeksaatikalpli pogaca tarifi5-00410

leylaileyemeksaatikalpli pogaca tarifi4-00310

Pogaca in Herzform

Zutaten:

  • 500ml lauwarme Milch
  • 80ml Öl
  • 1 TL Salz
  • 3 EL Zucker
  • 20gr frische Hefe
  • 2 Eiweiß
  • 500 – 700gr Mehl
  • 2 Eigelbe zum Bestreichen

Zubereitung:

  • Alle Zutaten bis auf das Mehl in einer Rührschüssel zusammenmischen.
  • Dann nach und nach Mehl dazugeben und alles zu einem sehr weichen, nicht klebrigen Teig verkneten.
  • Den Teig zugedeckt ca. 1 Stunde gehen lassen.
  • Anschließend den Teig 3 cm dick ausrollen.
  • Mit einem Herzaustecher den Teig ausstechen und auf ein Backblech legen.
  • Auf dem Backblech zugedeckt nochmals ca. eine halbe Stunde ruhen lassen.
  • Anschließend mit Eigelb bestreichen und im vorgeheizten Backofen bei 200 Grad goldbraun backen.

Guten Appetit!

leylaileyemeksaatikalpli pogaca tarifi3-00210