KAMBER BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR ? ANINDA AÇ VE YE :)

KAMBER BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR ? ANINDA AÇ VE YE 🙂

 

Merhaba Arkadaşlar

Arkadaşımda yediğim ve çok beğendiğim Kamber Biber Turşusunu bende hemen sizler için yaptım ve Tarifini ekledim.İnanılmaz lezzetli bir Turşudur ve yapması çok kolaydır.

 

Malzemeler:

  • 3 kg Kamber Biber
  • 1 su bardağı Sirke ( Elma veya Üzüm farketmez )
  • 1 su bardağı Sıvıyağ
  • 1.5 yemek kaşığı Tuz
  • 1 yemek kaşığı Şeker
  • 2 baş Sarımsak ( 10-15 Diş )

Yapılışı :

  • Bir kabin içinde Sirke,tuz,sıvıyağ ve şekeri koyup karıştıralım.
  • Biberlerin baş kısmını ve içini temizleyelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
  • İçlerine sirkeli karışımdan birer yemek kaşığı kadar dökelim ve bir kaç dişte sarımsak koyalım biberberin içine.
  • Sonra Biberleri 250 dereceli fırında iyice közlenmesi için gönderelim.
  • Fırından çıktıktan sonra hızlı hızlı kavanozlara üst üstte dizelim ve hemen hızlıca kapaklarını kapatalım.
  • Bu kadar ve tarifimiz hazır.
  • İster bir hafta sonra isterseniz. Kışın tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun