Kamelya çorbası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram iç bezelye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 2 orta boy patates
  • 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı
  • 15 bardak su veya et suyu (konserve bezelye ise 10 bardak su)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 limon suyu
  • 2 yumurta
  • 1/4 tavuk
  • 1 kahve fincanı krema
  • Tuz

Kamelya çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencereye 2 kaşık tereyağı koyup eritin. İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün. Soğanlar diriliklerini kaybedince küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika soteleyin. Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın. (Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır.)

Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın. Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın. Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra blender’dan geçirin. Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın.

Bir kasede un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın. Çorbadan 1 kepçe katıp terbiyeyi ılıştırın. Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerini de katıp bir taşım kaynatın. Arzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.