Kara kabak çorbası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • Yarım kara kabak
  • 1 kilogram yeşil fasulye
  • 2 adet soğan
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kara kabak çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Kara kabağı yıkayıp, dış kabuklarını soyun. Ardından kabağı kuşbaşı doğrayın. Fasulyeleri de yıkayıp, birkaç parçaya bölün. Kabak ve fasulyeyi kaynamakta olan suya atın. Bir süre pişirdikten sonra unu, şekeri ve pul biberi ilave edin. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Soğanları kızdırdığınız yağda kavurun. Soğanlar da kavrulduktan sonra kaynamakta olan çorbanın üzerine ekleyin. Arzu ettiğiniz kadar tuz ilavesi ile 10 dakika daha kaynatın. Afiyet olsun.