Karamel Sos Tarifi

 

karemel nasıl yapılır

Tereyağlı Karamel sos tarifini özellikle Fransızlar çok kullanırlar ama bir farkla onlar bu tarif için tuzlu tereyağı kullanırlar 🙂  damak tadımıza peK uymadığı için tuzlu tereyağını tercih etmiyorum bu karamel tarifi inanılamaz lezzetli oluyor özellikle pasta ve dondurmalar için çok güzel oluyor ilk yaptığımı karamelin yarısını kaşık kaşık yedim desem yeridir çünkü  karameli çok seviyorum 🙂 eğer sizde Karameli  seviyorsanız sizi buraya alalım.

 

Tereyağlı Karamel Sos için Malzemeler 

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı taze krema

 

Karamel sos nasıl yapılır 

  • Karameli için  şekeri tencereye koyup ocağa alın  sürekli karıştırarak  eritmeye başlayın şekerin rengi sarardığında tencereyi ocaktan alın içindeki topaklanmalar eriyene kadar iyice karıştırın ve tekrar ocağa alın ( dikkat edin yakmayın ) ve üzerine tereyağını  ilave edip iyice karıştırın  tamamen eriyince kremasını ilave edip karıştırın bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatıp  ocaktan alın bir kaba boşaltın ve  soğumaya bırakın tereyağlı karamel sosumuz hazır istediğiniz pasta ve dondurmaların üzerine sos olarak kullanabilirsiniz

karamel tarifi

Not: Karamel sosu akışkandır kıvamın daha katı olmasını istiyorsanız krema miktarını biraz azaltabilirsiniz.

karamel sos