KARAMEL SOSLU MUHALLEBİLİ GANAJLI ETİMEK TATLISI

KARAMEL SOSLU MUHALLEBİLİ GANAJLI ETİMEK TATLISI

 

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere harika bir Etimek Tatlısının Tarifini vermek istiyorum.Tarifi kendime göre uyarladım desem yeridir 🙂 Ortaya muhteşem bir Pasta Tarifi çıktı Dostlar.Mutlaka ama mutlaka yapmanızı tavsiye ederim 🙂

 

Malzemeler :

  • Bir paket Etimek

Karamel Sos İçin :

  • 1.5 su bardağı Şeker
  • 2 su bardağı Su

Muhallebisi için :

  • 6 su bardağı Süt
  • 1 su bardağı Şeker
  • 6-7 Yemek kaşığı Dolusu Nisasta
  • 1 yemek kaşığı dolusu Tereyağı
  • 2 Paket Vanilya

Üzeri için :

  • 200 gr Krema veya Soğuk Süt
  • 1 Paket Kremsanti

Ganajı İçin :

  • 200 gr Bitter Çikolata
  • 200 gr Krema
  • İsteğe göre Süslemek için Antep Fıstığı

Yapılışı :

  • Tavamızın içine sekerimizi alalım ve arada karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  • Tavayı arada ocağın üzerinden kaldırın yoksa şekeriniz yanabilir.
  • Karamelize olan şekerin içine suyumuzu ilave edip içindeki şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Borcama Etimek ekmeklerini sırası ile dizelim ve üzerine sıcak karamel sosunu etimeklerin her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  • Muhallemiz için Tencerenin içinen tereyağı ve vanilya hariç geri kalan malzemeleri ekleyelim ve çırparak pişirelim.
  • Pişen Muhallebiyi kenara alıp içine tereyağımızı ve vanilyayı katip çırpalım.
  • Muhallebimizi karamelli etimeklerin üzerine dökelim ve üzerini streç folio ile sıcak sıcak kapatalım ve soğumaya bırakalım tatlımızı.
  • Üzerine santisi için çırpma kabimizin içine krema ile kremsanti katip sertlesene kadar çırpalım.
  • Soğuyan Muhallebinin üzerinden folioyu çıkarıp üzerine kremsantili karışımı döküp sürelim.
  • Son olarak Ganajı için Çikolatamızı benmarı usulü eritip krema ile çırpalım ve ganajımızı Pastamızın üzerine dökelim ve Pastamız hazırdır.
  • Pastamızı 2 saat Buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip,dilimlerinin üzerine Antep fıstığı ile süsleyip Afiyetle Tüketelim.

Afiyet Olsun