Daha önce Karamelli ananaslı kek tarifi yaptığımda elmanın çok yakışacağını düşündüm bu defada almalı yaptım çok ama çok lezzetli oldu her evde olan malzemelerle yapılabilecek çok güzel bir tarif gelin Karamelli elmalı Keki nasıl yapmışım bir göz gezdirin.
Karamelli Elmalı Kek Tarifi
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 5 tepeleme çorba kaşığı un
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- isteğe göre 1 paket şekerli vanilin
- 3 adet büyük boy elma
Karameli için
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı su
Karamelli Elmalı Kek Nasıl yapılır
- Karamel için toz şekeri ve suyu küçük bir tencereye alın önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte karamelinizin rengi sararana kadar kaynatın ve 26 cm lik kek kalıba boşaltın ( kek kalıbı olarak sakın kelepçeli kek kalıbı kullanmayın kek kalıbınız yoksa benim gibi büyük teflon tencerenin saplarını söküp kullanabilirsiniz)
- Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın bir elmayı yuvarlak dilimlere ayırıp karamel döktüğünüz kek kalıbına yerleştirin ,kalan diğer iki elmayıda küp küp doğrayın.
- Tereyağını mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın toz şekeri ilave edip bir kaç dakika daha çırpın yumurtaları teker teker ilave edin her kırdığınız yumurta hamurda tamamen kaybolunca diğer yumurtalarıda ilave edip çırpın
- Kabartma tozunu, isteğe göre şekerli vanilini ve unu ilave edin iyice karıştırın,ve küp küp doğranmış elmaları ilave edin bir kaşıkla karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru karamel dökülmüş elma dizilmiş yuvarlak 26cm lik kek kalıbına dökün hafif bastırarak düzeltin
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekinizin üzeri güzelce kızarana kadar pişirin,
- Kekinizi fırından çıkarmadan kürdan testi yapın kekinize kürdan batırın kürdana hamur yapıştıysa biraz daha pişirin kürdana hamur yapışmadıysa fırından çıkarın
- Karamelli Elmalı kekiniz soğuduktan sonra büyük bir tabağa ters çevirip servis yapın
- Afiyet Olsun
Keki yaptım fırında. Umarım resimlerdeki gibi güzel olur. Elmalı tarif görünce dayanamıyorum hemen yapıyorum ☺☺
Kelepceli kalipta niye olmaz?
Neden kelepceli kek kalibi olmuyo orasini anlayamadim bide normal kek kalibi olsa olmazmi
kelepçeli olunca karamel ısındığında karamelde akma oluyor ve fırına damlarsa etrafı yanık kokusu sarar 🙂
Su an firinda pisiyor ama kek kalibini yaglamadim insallah bir sorun olmaz
Sonucunu bekliyorum 🙂
Elmalar biraz tepsiye yapismisti ama tadi cok guzeldi esimde cocuklarda cok sevdiler sizden allah razi olsun
Cümlemizden inşallah Beğendiğinize çok sevindim 🙂
merhaba safiye hanim bu keki yapmak istiyorum ama su an mikserim yok tereyagini galiba mikser veya yogurma makinesi olmadan kreme haline cirpiciyla getiremeyiz degilmi denemekte kararsizim
Merhaba Çatallada çırpabilirsin 🙂
bugün tarifinizi yaptım, gerçekten harika bir tadı var. Ben kelepçeli kalıba yağlı kağıt serdim sonra da yağlı kağıda tekrar yağ sürdüm. çıkarması çok kolay oldu. Bir de tarife ceviz ekledim, o da çok yakıştı. Tarif için çok çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık…
Afiyet bal şifa olsun beğendiğinize çok sevindim 🙂
Tencernin saplarını çıkartmak yerine güzelce folya sarın hiç bir şey olmuyor
Bu keki malzemeleri ikiye katlayarak daha büyük yapabilir miyiz?
daha büyük derken eğer daha büyük bir kalıp anlamında diyorsan evet olur 🙂
Merhaba ben bu keki yaptım şu an fırında fakat kramell hemen katilasti bu morelim mi yoksa daha kötü yanarmi
Merhaba katılaşması normal fırında yanmaz ve kek pişip soğuduktan sonra karameli erimiş olacaktır.
Keki yaptim ama karamel yapisti tepsiye katilasip. Sonucu pek bekledigim gibi olmadi. Kek cok cıvık oldu tarife tamamen sadık olmama ragmen.
Maalesef Kekiniz yeterince soğuyup dinlemediği için yapışmıştır çünkü daha önce benim başıma da gelmişti bu yüzden iyi dinlenmiş olması şart 🙁 ama neden cıvık oldu o kısmını bende çözemedim,
Emeğinize sağlık harika oldu çok teşekkür ederim 🙂
Benim kramelim kek soğuduktan sonra dondu acaba ne yapmaliyim
Bu tarifi denemekistiyoru yuvarlak borcama yapsam olurmu..:)
üzerine servis ederken biraz tarçın serpilebilir diye düşünüyorum. denemedim ama lezzetli olur gibi geldi bana.