Karamelli Kremalı ve Portakallı Pasta Tarifi – Karamell-Orangencreme Kuchen

Karamelli Kremalı ve Portakallı Pasta Tarifi

Kaç gündür Youtubedeki Videolarımızı burayada eklemeye çalışıyorum.Çoğu Arkadaşımızın Youtube sayfamızdan haberi yok malesef.Bende en azından burdanda izleyebilmeniz için vakit buldukça ekliyorum Dostlar.Tarifimize gelicek olursak harika bir tarif.Keki sünger gibi yumuşacık ve Karamelli sosu ile buluşunca lezzeti dayanılmaz oluyor.Üzerini süslemek sizlere kalmış tabikide.Ama krema ile portakallı jole çok yakıştı.İnşaallah yapıncada beğenirsiniz Arkadaşlar.

Kek için gerekli Malzemeler :

  • 6 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Karameli için :

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 300 gr krema

Üzeri için :

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 4 yemek kaşığı nisasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket kremsanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı :

Kek için yumurtalar ile şekeri iyice çırpalım.Sonra içine sırası ile diğer malzemeleri katıp çırpmaya devam edelim ve yağlanmış borcama kek hamurumuzu döküp borcamı dikkatlice bir kaç kez tezgaha vurup hamurun içindeki baloncukların patlamasını sağlayalım.Bu şekilde kekimiz daha düzgün bir şekilde kabarıcak Arkadaşlar.Sonra kek hamurumuzu 200 dereceli önceden ısıtılmış fırına verip 25-30 dakika kadar pişirelim.Karameli için tavamıza şekeri döküp erimesini bekleyelim.Karamelin yanmaması için tavamızı arada ocaktan geri çekerek karıştıralım.Sonra eriyen karamelin içine 1 su bardağı su döküp iyice karıştıralım.Karamel sertleşicektir ama karıştırdıkça eriyecek.olduki erimeyen küçük bir parça karamel kaldıysa tavadan alabilirsiniz.Sonra tavamıza kremamızıda döküp kaynamaya bırakalım.Soğuyan kekimizi kürdan yardımı ile delikler açalım ve sıcak karameli kekimizin her tarafına gelicek şekilde dikkatlice dökelim.Kekimiz karamelini çekerken biz üzerinin jolesini ve kremasını hazırlayalım.Portakal suyumuzu tenceremize dökelim ve yine içine nişasta ve şekeri katıp kaynayana kadar çırparak pişirelim.Pişen jölemizi yine arada çırparak soğutalım.Sonra kremsantiler ile soğuk sütü sertlesene kadar çırpalım.Sıkma torbasına önce kremamızı doldurup düz şeritler halinde karamelini çekmiş kekimizin üzerine sıkalım.Resimde vede videoda daha net anlaşılıyor Arkadaşlar.Sonrada jölemizi torbamıza doldurup boş kalan yerleri dolduralım.Pastamızı iki saat kadar buzdolabında dinlendirip sonrasındada dilimleyip afiyetle tüketelim :))

Afiyet Olsun

Karamelli Kremalı ve Portakallı Pasta Tarifi

leylaileyemeksaatiKaramelli Kremalı ve Portakallı Pasta Tarifi-00110

leylaileyemeksaatiKaramelli Kremalı ve Portakallı Pasta Tarifi1-00210

leylaileyemeksaatiKaramelli Kremalı ve Portakallı Pasta Tarifi2-00310

leylaileyemeksaatiKaramelli Kremalı ve Portakallı Pasta Tarifi3-00410

leylaileyemeksaatiKaramelli Kremalı ve Portakallı Pasta Tarifi4-00510

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı-00110

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı2-00310

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı4-00510

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı6-00710

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı7-00810

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı8-00910

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı9-01010

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı10-01110

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı11-01210

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı13-01410

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı14-01510

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı15-01610

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı16-00110

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı17-00110

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı18-00110

leylaileyemeksaatikaramellı sade pasta tarıfı19-00210

Karamell-Orangencreme Kuchen

Zutaten für den Rührteig:

  • 6 Eier
  • 200gr Zucker
  • 100ml Öl
  • 100ml Milch
  • 1,5 Päckchen Backpulver
  • 2 Päckchen Vanillezucker
  • 300gr Mehl

Zutaten für die Karamellsauce:

  • 200gr Zucker
  • 200ml Wasser
  • 300ml Schlagsahne

Zutaten für die Orangencreme:

  • 400ml Orangensaft
  • 4 Essl. Speisestärke
  • 3 Essl. Zucker

Zutaten für die weisse Creme:

  • 2 Packungen Schlagcreme
  • 200ml kalte Milch

Zubereitung:

  • Die Eier mit dem Zucker schaumig schlagen.
  • Dann nacheinander das Öl, die Milch, Backpulver, Vanillezucker und das Mehl dazugeben und weiter rühren.
  • Es sollte ein flüssiger Teig entstehen.
  • Den Teig in eine gefettete Auflaufform füllen und bei 200 Grad im vorgeheizten Backofen ca. 25-30 Minuten backen.
  • Für die Karamellsauce Zucker in eine Pfanne geben und schmelzen; zwischendurch umrühren.
  • Wenn der Zucker geschmolzen ist das Wasser dazugeben und gut umrühren.
  • Zum Schluss die Schlagsahne dazugeben und unter Rühren aufkochen.
  • Mit einem Zahnstocher Löcher in den abgekühlten Kuchen stechen und die heiße Karamellsauce darauf verteilen.
  • Für die Orangencreme alle Zutaten in einen Topf geben und aufkochen.
  • Die Creme zum Abkühlen in der Küchenmaschine durchrühren und anschließend in den Kühlschrank stellen.
  • Das Schlagcremepulver mit der kalten Milch aufschlagen bis die Creme fest ist.
  • Die Creme in einen Spritzbeutel füllen und auf dem Kuchen gerade Linien ziehen.
  • Anschließend die weisse Creme in einen Spritzbeutel füllen und die freien Stellen auf dem Kuchen damit schließen.
  • Den fertigen Kuchen vor dem Servieren 2 Stunden in den Kühlschrank stellen.

Guten Appetit!