Karamelli Trileçe Tarifi


Şimdiye kadar yediğiniz bütün Trileçeleri unutun bu tarifi yaptıktan sonra en beğendikleriniz arasında yerini alcağı kesin 🙂

Tirileçe Pasta Keki için Malzemeler

  • 8 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı tepeleme un
  • 1 fiske tuz

Süt şerbeti için Malzemeler

  • 4,5  su bardağı süt
  • 3 paket krema ( 600 ml )
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Karamel Sos için Malzemeler 

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı taze krema

Tirileçe  nasıl yapılır

  • Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın,Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın,ılık suyu ilave edip iyice çırpın  kabartma tozu, unu  havadan eleyerek ilave edin vanilini ekleyin,  iyice karıştırın
  • Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir  fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden  yaptığınız  kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp yağlı kağıt serilmiş, 40×27 cm büyük boy borcama  dökün   hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın
  • Pasta Kekimizi Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin ( benim kekim 45 dakikada pişti,kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan kekinizin borcamdan çıkarın fırın kağıdından ayırın her tarafına kürdan batırın tekrar borcama yerleştirin,
  • Üzeri için süt,krema ve toz şekeri iyice karıştırın tirileçe kekinizin üzerine kepçe yardımıyla yavaş yavaş yedirerek dökün ve buzdolabına kaldırın,
  • şekeri tencereye koyup ocağa alın arada karıştırarak  eritmeye başlayın şekerin rengi sarardığında tencereyi ocaktan alın içindeki topaklanmalar eriyene kadar iyice karıştırın ve tekrar ocağa alın ( dikkat edin yakmayın ) ve üzerine tereyağını  ilave edip iyice karıştırın  tamamen eriyince kremasını ilave edip karıştırın bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatıp  ocaktan alın.
  • Karamelin ılık olduğunda Trileçenin üzerine gezdirip servis yapın.Eğer trileçeyi bir gün öncesinden yapacaksanız servis yapmadan  önce karamelini dökün.
  • Afiyet olsun.