Yapımı için malzemeler
- 1-2 su bardağı köftelik veya pilavlık esmer bulgur
- Üzerini örtecek miktarda sıcak su
- 2-3 adet kuru soğan
- Yarım demet taze maydanoz
- Yarım demet taze nane
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Sızma zeytinyağı (soğuk sıkım)
Karatay usulü bulgur salatası tarifi Nasıl yapılır?
Bulguru bir tencereye koyup, üzerine sıcak su ekleyin ve yumuşamasını bekleyin. Bol kuru soğanı, maydanozu ve taze naneyi ince ince kıyarak doğrayın. Kırmızı pul biber, azıcık tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip harmanlayarak servis yapın. Et yemeklerinin yanında, yoğurt ve cacıkla yiyebilirsiniz.
Bu salata aşurelik buğday ile de hazırlanabilir. Ancak bulgur kaynatılmaz, buğday iyice yumuşayana kadar kaynatılır.
Leave a Reply