Karatay usulü dana nuar tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 bütün dana nuar
  • 100-200 gram tane karabiber
  • 50 gram kekik
  • Sızma zeytinyağı (soğuk sıkım) 

Karatay usulü dana nuar tarifi Nasıl yapılır?

Kasaptan bütün bir dana nuar alın. Bir tepsi içinde ya da havanda 100-200 gram kadar tane karabiberi döverek kırın, ufalayın. Kırılmış biberlere bolca kekik ekleyerek birbirine harmanlayın.

Nuarı tepsiye yerleştirin ve üzerine zeytinyağı sürün. Elinizle bastırarak nuarın her tarafını karabiber ve kekik karışımı ile kaplayın. 250 derecede ısıtılmış fırında 40-60 dakika kadar pişirin. Pişirme süresini nuarın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz. Nuar suyunu çekip, piştikten sonra dilimleyerek salata ve yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

Artan kısmı buzdolabı poşetine koyarak, buzdolabında saklayabilirsiniz. Daha sonra soğuk söğüş olarak yiyebilir veya sandviç yapabilirsiniz. Sonraki öğünler için kuşbaşı şeklinde doğrayıp, soğan, sarımsak, taze domates ve yeşil biber ekleyerek sote yapıp sıcak et yemeği yapabilirsiniz.