Karatay usulü fırında kuzu pirzola tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu pirzola
  • 4 adet olgun domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik

Karatay usulü fırında kuzu pirzola tarifi Nasıl yapılır?

Kuzu pirzolaları bir tepsiye dizin, üzerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.

Domatesleri ve biberleri yıkayıp, halka şeklinde dilimleyin. Pirzolalar hafif suyunu çekmeye başlayınca, tepsiyi fırından alın ve üstlerini domates ve biber dilimleriyle kaplayın. Tepsiyi tekrar fırına verin, 20-30 dakika daha pişirin (etler ve sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene kadar).

Tepsiyi fırından çıkarmaya yakın, pirzolaların üzerine kekik serpin. Mevsim salatası ile servis yapın.