Karnabahar salatası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

Karnabahar salatası tarifi Nasıl yapılır?

Karnabaharları yıkayıp gövde kısımlarından ayırın. Kaynayan suyun içine limon suyu ve tuz atın. Karnabaharları tencereye koyup 5 dakika haşladıktan sonra süzün.

Maydanoz, dereotu, sarımsak, limon suyu, hardal, zeytinyağı ve tuzu blender’dan geçirin. Sosu, henüz soğumamış olan haşlanmış karnabaharların üzerine dökün. 1 saat bekletip servis yapın.