Yapımı için malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Tuz
Karnabahar yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Karnabaharı ayırıp güzelce yıkayın.
Soğanı ince ince doğrayıp bir tencerede zeytinyağında birkaç dakika kavurun.
Salçayı da ilave edip bir süre daha kavurun.
Patatesi küp küp doğrayın.
Havucu da halka şeklinde doğrayın ve patates ile beraber tencereye ekleyin.
Ardından da karnabaharları tencereye yerleştirin.
Son olarak üzerini geçecek kadar su ilave edip arzu ettiğiniz miktarda tuz ve pul biber ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun…
Leave a Reply