Karnabaharlı kısır tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 dal yeşil soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Zerdeçal

Karnabaharlı kısır tarifi Nasıl yapılır?

Karnabaharı robottan geçirin. Yapışmaz tavaya zeytinyağının yarısını koyarak karnabaharları hafifçe kavurun. Tuz ve salça ilavesi ile 2 dakika daha kavurup ocaktan alın.

Diğer yanda tüm yeşillikleri incecik kıyın. Soğumuş karnabaharlarla birleştirip, zerdeçal, limon suyu, kalan zeytinyağı ve en son olarak ufak doğranmış domatesleri ilave edip servis yapın.